CTE Personel Alımında KPSS Puan Sınırı Yok

CTE 4 kadroya 171 kamu personeli alımı yapıyor. Psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen ve veteriner hekim kadrolarına yapılan personel alımında başvuru detayları , başvuru şekli ve alım yapılan şehirler haberimizin devamında.

CTE Personel Alımında KPSS Puan Sınırı Yok

CTE personel alımında KPSS puan sınırı yok.

AdaleT Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve başvurusu geçtiğimiz 22 Temmuz 2019 günü başlayan ilanda KPSS şartı adayların kafasını karıştırdı. Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar, 108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim olmak üzere toplamda 171 personel alımında KPSS puan şartının ne olduğunu sordu.

ALIM YAPILAN ŞEHİRLER

CTE 4 kadroya yaptığı personel alımında kadroların illere göre dağılımı şu şekilde;

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylarda aranacak başvuru genel şartları şu şekilde;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını belgeleyen, Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu, (sağlık kurulu raporu başvuru aşamasında gerekli olmayıp, sözlü sınav sonucu başarılı olarak yerleştirilmeye hak kazanan adaylardan istenecektir)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak

MEZUNİYET ŞARTI

Kadroların mezuniyet şartı şu şekilde;

  • Psikolog unvanına başvuracak adaylar için psikoloji lisans, 
  • Sosyal çalışmacı unvanına başvuracak adaylar için sosyal hizmetler lisans, 
  • Öğretmen unvanına başvuracak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak, 
  • Veteriner hekim unvanına başvuracak adaylar için veteriner hekimliği lisans programlarından mezun olmak.

KPSS ŞARTI

CTE 'nin İKM, katip şoför ve destek personeli alımlarında 70 KPSS şartı aranırken bu ilan metninde KPSS puan sınırı hakkında herhangi bir sayı verilmedi. CTE tarafından yayımlanan duyuruda KPSS şartı hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Sözlü sınava 2018 KPSS LİSANS sınavına katılıp KPSSP3 puan türünden en yüksek puandan başlamak üzere Bakanlıkça belirlenen kadro sayısının 5 katı 540 psikolog, 120 sosyal çalışmacı,180 öğretmen ve 15 veteriner hekim çağrılacaktır."

İlanda KPSS puan sınırı belirtilmedi. Başvuru yapanlar arasından en yüksek KPSS puanlı adaydan başlayarak yukrıdaki kontenjan sayısı kadar aday mülakata çağrılacak. 

BAŞVURU

İlana başvurular aşağıdaki evraklarla birlikte 7 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek.

ADALET BAKANLIĞI CTE İKM-KATİP-MÜBAŞİR-ŞOFÖR ALIMI SONUÇLARI

Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin başvurusu 16 Temmuz 'a  kadar alınan ilanın sonuçları 30 Temmuz 2019 günü açıklanacak. İKM-Katip-Mübaşir alımına başvuran diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

LİSTELER YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN