CTE 6 Bin İKM Alımı Geliyor: İşte İnfaz Koruma Memuru-Gardiyan Alımı Şartları 2021

Adalet Bakanlığı CTE bünyesine en az lise mezunları arasından 6 bin infaz koruma memuru alımı bekleniyor. Bakan Gül konu ile ilgili yaptığı açıklamada ilanın bu ay yayımlanacağını söyledi. Peki kimler İKM alımına başvuru yapabilir? İşte şartlar.

CTE 6 Bin İKM Alımı Geliyor: İşte İnfaz Koruma Memuru-Gardiyan Alımı Şartları 2021

CTE İKM alımı geliyor: İşte şartlar.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, beklenen açıklamayı dün yaptı ve Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine yapılacak sözleşmeli personel alımı için bu ay ilana çıkılacağını söyledi. Oldukça geciken kamu personeli alımı için ilanın bu ay yayımlanacak olması sebebiyle adaylar, kamubulteni.com'a mesaj atarak İKM alımı şartlarının ne olduğunu , kimlerin infaz koruma memuru -eski adıyla gardiyan- alımına başvuru yapabileceğini sordu. Biz de bu yazımızda adaylara İKM alımı hakkında bilgi verdik.

BAKAN GÜL'ÜN AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada, “İnsan kaynakları kapasitemizin güçlendirilmesi için çalışmalarımız yeni yılda da hız kesmeden devam edecek. Bu ay sözleşmeli personel ve sürekli işçi alımını duyurup, bu yıl içerisinde göreve başlamalarını sağlayacağız. Sizlerin ihtiyaç ve beklentilerinizi dikkate alan bir personel rejimini önemsiyoruz.” dedi.

Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

EN AZ 6 BİN İKM ALIMI BEKLENİYOR

Geçen sene yapılması beklenen infaz koruma memuru alımı bu seneye sarktı. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak infaz koruma memuru alımında en az 6 bin istihdam bekleniyor. İKM alımında adaylarda aranacak şartlar ise şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  

- Askerlikle ilgisi bulunmamak , askerlik çağına gelmemiş veya muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

- Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

- Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak, 

- Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  Merkezî sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (KPSS'nin yapıldığı tarih dikkate alınır. İlanın yayımlandığı yıl değil)

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  

- Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,

- Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

İLAN GELİYOR

Bakan Gül , ilanın bu ay yayımlanacağını söyledi. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulammaızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN