Başvuru Şartları Açıklandı THY 1.000 Kabin Memuru Alacak

Türk Hava Yolları, 1.000 bay bayan kabin memuru alacak. Başvuru şartları açıklandı. Başvurular ne zaman başlıyor? İşte detaylar

Başvuru Şartları Açıklandı THY 1.000 Kabin Memuru Alacak

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz günlerde bünyesinde istihdam edilmek üzere 1.000 kabin memuru alımı yapacağını duyurdu. 2022 yılında alım yapılacak kadro için başvuru şartları belli oldu. Başvurular başlamadan şartların belli olması adaylar için bir avantaj olarak görülüyor. Şartları uymayan adaylar farklı alternatiflere başvurmak için başvuru tarihini beklemek zorunda kalmayacak yada şartların uyması için bir takım çalışmalar yapabilecektir.

THY 1.300 Personel Alacak

Geçtiğimiz günlerde 2022 alımları için açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz” dedi. Bay bayan kabin memuru kadrosuna 1.000 personel alımı yapılacak.

Kabin Memuru Başvuru Şartları Ne?

Türk Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden kabin memuru olma şartları açıkladı. Böylelikle kabin memuru olmak için;

Eğitim Şartı

Kurumdan yapılan açıklamada mezuniyet şartı genellikle en az yüksekokul olarak belirtilmekle birlikte zaman zaman lise mezunu adayların başvuruları da kabul edilmektedir. Yurt dışındaki lise ve üniversitelerden mezun olan adayların ise denklik işlemlerini tamamlamış ve belge sunabilir durumda olması gerekmektedir.

Boy ve Kilo Şartı

Kabin memuru olarak görev almak isteyen kadın adayların boylarının 160 ile 180 cm aralığında, erkek adayların boylarının 170 ile 190 cm aralığında olması gerekmektedir. Kilo değerlendirmesi ise boy-kilo endeksine göre yapılmaktadır.

Fiziki Şart

Türk Hava Yolları kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, diş takısı veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir. Silme işlemi yapılan bir dövmenin olması halinde, kabin memuru işe alım süreçleri bitmeden önce silme işleminin tamamlanmış ve dövmenin tümüyle temizlenmiş olması gerekmektedir.

Dil Şartı

Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşları göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır. İkinci yabancı dil bilmek de tercih sebebidir.

Başvurular Başladı Mı?

THY tarafından kabin memuru alımı kadrosu için henüz alım ilanı yayımlanmadı. İlanlarında kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor. Sizde alım ilanından haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki bağlantı üzerinden indirip bildirimlerle haberdar olabilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /