ASELSAN Personel Alımına 100 Bin Başvuru

ASELSAN personel alımı başvuru sayısı açıklandı. ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün yaptığı açıklamada 100 bin başvuru aldıklarını ifade etti.

ASELSAN Personel Alımına 100 Bin Başvuru

ASELSAN personel alımına 100 bin başvuru.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlenen "ASELSAN'ın Yerlileşme ve Millileşmedeki Rolü" konferansında konuşan ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "ASELSAN'ın insan kaynakları departmanında şu anda havuzda 100 bin başvuru var" dedi.

"ASELSAN'ın Yerlileşme ve Millileşmedeki Rolü" konferansında öğrenci ve iş adamları ile buluşan Prof. Dr. Haluk Görgün, "Harvard Business Review ASELSAN'ı Türkiye'de mühendislerin özellikle en çok çalışmak istediği şirket olarak ifade etti. Burada birçok öğrenci var. Bu sizin cesaretini kırmak olarak anlaşılmasın ben cesaretlendirmek ve işinizi daha iyi yapabilmeniz için söylüyorum. ASELSAN'ın insan kaynakları departmanında şu anda havuzda 100 bin başvuru var. En iyilerin en iyisini almak durumundayız en iyi olmak için" diye konuştu.

"7422 personelin yüzde 59'u yaklaşık 5 bin kişi belki biraz üzeri mühendis"

"ASELSAN'ın 7422 personeli var" diyen Genel Müdür Görgün şöyle devam etti:

"Çalışanlarımızın yüzde 59'u mühendis yani ASELSAN aslında bir mühendislik şirketi. 7422 personelin yüzde 59'u yaklaşık 5 bin kişi belki biraz üzeri mühendis. Yüzde 29'u teknik eleman, yüzde 7'si diğer fakülte, yüzde 5'i ise diğer personel. Yüksek lisans ve lisans derecesine sahip olan çalışanlarımızın oranı yüzde 70, diğer personelimizin sayısı ise yüzde 30 seviyesinde. Normalde sanayiye, üretim şirketlerine hatta teknoloji şirketlerine gittiğinizde 'beyaz yaka' olarak adlandırılan oranın yüzde 30- 35'lerde olması iyi rakam olarak ifade edilir. Bunun 2 katından fazla ASELSAN'ın beyaz yakası var."

"Bu sene inşallah 2 milyar doların üzerinde ciro ve 300 milyon doların üzerinde de ihracatla kapatıyor olacağız"

Geçen seneki ciro ve ihracat rakamlarını paylaşan Haluk Görgün, "Burada geçen senenin rakamlarını paylaşmak istedim sizinle. Bu sene Allah'a çok şükür bu rakamların çok daha üstünde hasılatla ciroyla kapatıyor olacağız. Ama geçen seneki ramlar dahi çok çarpıcı. Geçen seneyi 1,8 milyar dolar ile ASELSAN kapattı ve ihracatı da 220 milyon dolardı. Bu sene inşallah 2 milyar doların üzerinde ciro ve 300 milyon doların üzerinde de ihracatla kapatıyor olacağız" diyerek hedef büyüttü.

Başvuru sayfası >>

https://www.aselsan.com.tr/tr/kariyer/aselsanli-olmak/acik-pozisyonlar

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA