Türkiye Kamu-Sen'den Çağrı: Tüm Sözleşmeli Personele Kadro Verilmelidir

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli kamu personelinin yaşadığı sorunlar ve taleplerini T.C. Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşıdı.

Türkiye Kamu-Sen'den Çağrı: Tüm Sözleşmeli Personele Kadro Verilmelidir

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci konuya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, süreli ve süresiz sözleşmeli gibi kendi içinde dahi ayrımcılığa maruz kalan personelin sorunlarına çözüm üretilmesi ve tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çağrısında bulunurken, söz konusu ayrımın kamuda başarının önüne geçtiğini söyledi.

Kahveci'nin açıklamalarında şu ifadeler görüldü: Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde adaletsizliği ortaya çıkaran, güvencesiz bir istihdam biçimi olan sözleşmeli istihdam modeline son verilmesine yönelik çağrılarımızı sürekli olarak dile getirdik. Süreli ve süresiz sözleşmeli gibi kendi içinde dahi ayrımcılığa tabi tutulan bu duruma son verilerek tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuruda bulunduk. Kamudaki değişik istihdam modelleri ücretler ve sosyal haklarda farklılıklar ortaya koymakta bu durumda çalışma barışını zedelemektedir. Bu nedenle, her ne isim altında olursa olsun sözleşmeli istihdamına son verilmeli, mevcut sözleşmeli personel ise kadroya geçirilmelidir. Bugüne kadar tüm sözleşmelilerin talep ve beklentilerini dile getiren Türkiye Kamu-Sen onların haklarını her platformda aramaya devam edecektir.