TCDD 75 Personel Alım Başvurularında Son Günler

İşkur üzerinden yayımlanan ilanla 75 İstasyon Operasyon İşçisi alımında başvurular sona ermek üzere. Son başvuru tarihi ne, kimler başvurabilir.

TCDD 75 Personel Alım Başvurularında Son Günler

Ön lisans mezunların başvurabileceği, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İstasyon Operasyon İşçisi başvurularından son gün 17 Ocak 2022. Başvuracak adayların bu tarihe dikkat etmesi gerekiyor. Başvuru detayları ve şartları şu şekilde;

TCDD’ye alınacak bu personeller sadece erkek adaylardan oluşacaktır. 36 yaşından gün almamış olması şartı bulunan ilanda başvuracak adayların ön lisans mezunu olması gerekmektedir. Bu okullardan mezun olanların değerlendirmeye alınacağı bölümler ise aşağıda belirtilmiştir;

İstenilen Ön lisans Programları
Elektrik
Elektrik Teknolojisi
Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı
Elektrik, Makine, Tamir ve Bakım
Endüstriyel Elektrik
Elektronik Teknolojisi
Deniz Elektroniği
Elektrik ve Elektronik Teknolojisi
Elektrik-Elektronik
Elektrik-Elektronik Teknikerliği
Elektronik
Elektronik Yüksek Teknisyenliği
Endüstriyel Elektronik
Endüstriyel Elektronik Teknikerliği
Endüstriyel Elektronik Teknolojisi
Gemi Elektroniği
Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi
Makine
Raylı Sistemler Makine Teknolojisi
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Teknolojisi
Bilgisayar Operatörlüğü

TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 75 İSTASYON OPERASYON İŞÇİSİ ALIMI
1- Alınacak işçiler İstanbul il sınırlarında bulunan İstasyon/Gar Şefliği - Gar Müdürlüğü işyerlerimizde çalıştırılacaktır.

2-İlan edilen işgücü talebine erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

3-İlan tarihi itibariyle adayların 36 yaşından gün almamış olması şarttır.

4 İşgücü talebimize ilan edilen ön lisans programından mezun olan adaylar başvurabilecektir.

5- İlan edilen işgücü talebimize başvuru yapıp İŞKUR’ca gönderilen nihai listede bulunan adayların evrakları; TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümünde ilan edilecek tarihler arasında aşağıda belirtilen evraklarla kontrol edilerek teslim alınacaktır. İlanda belirtilen şartları taşımayan adaylar hakkında tutanak düzenlenerek, başvurusunun kabul edilmediği İŞKUR’a bildirilecektir.
İstenilen belgeler;

- Nüfus cüzdanı aslı evrak tesliminde gösterilecektir,-TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı belgesi (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden) alınacaktır. Adli sicil kaydı bulunanlar, adli sicil kaydında geçen kararlarla ilgili mahkeme kararlarını getirecektir.

-Öğrenim belgesi fotokopisi (Öğrenim belgesinde alanı/dalı belirtilmiş olacaktır.)

-Askerlik durum belgesi (Getirecekleri belgede terhis, tecil, bedelli veya muaf olduğunu belirtilecektir.),

- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınan Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi

- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden varsa alınacak Karekodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

- KPSS Sonuç Belgesi (26.11.2020 açıklama tarihli),

- TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan İş Talep Bilgi Formu mavi tükenmez kalemle doldurulup imzalanmış olarak teslim edilecektir.

6-İşgücü talebi ile ilgili tüm duyurular ( aranan şartlar, evrak teslim tarihi/yeri, sözlü sınav tarihi/yeri, sözlü sınav sonucu) TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümünde yayımlanacaktır.

7- Sınav kurulu üyelerince adayların sözlü sınavında; özgüvenleri 10 puan, yazılı iletişimleri 10 puan, sözlü iletişimleri 10 puan, gözlem-stres-problem çözme konularındaki yetenekleri 20 puan olmak üzere beceri alanında 50 puan üzerinden, mezun oldukları okul bölümüyle ilgili mesleki terim 1 soru 10 puan üzerinden, mesleki yapı malzemesi 1 soru 10 puan üzerinden ve teknik konulardan 2 soru 15 şer puan üzerinden mesleki alandan da 50 puan üzerinden olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puanların ortalamasının %50'si, KPSS puanının %50'si alınarak başarı puanı ve sıralama belirlenmektedir. Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle talep edilen işçi sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

8- Sözlü sınav sonucunda istasyon operasyon işçisi olarak işe başlatılacak adaylardan;-Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş laboratuvar/hastaneden alınan uyuşturucu ve uyarıcı madde testinin “negatif” olduğunu gösterir rapor istenecektir.

-Tam teşekküllü devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinin herhangi birinden, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Çok tehlikeli ve Tehlikeli İşlerde çalışır” kararı bulunan 8 hekim imzasının (8 branş; göz, kulak burun boğaz, dahiliye, nöroloji, genel cerrahi, psikiyatri, kardiyoloji, ortopedi ve travmatoloji) bulunduğu Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.
Sağlık Kurulu Raporunda Bulunması Gereken Hususlar;

-Göz Görme Kuvvetleri sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş,

-Renk Muayenesi (İshihara) testi yapılmış,

-İşitme muayenesi yapılmış (Odyometrik incelemede 500, 1000, 2000 frekanslarının saf ses ortalaması 0-40 dB olmalıdır.) ve odyometri grafiğinde belirtilmiş olmalıdır.
Görme/işitme muayeneleri hakkında istenilen değerlendirme sonuçları bulunmayanlar ile renk körlüğü olanlar işe başlatılmayacaktır.

9-İşebaşlatılacak İstasyon Operasyon İşçileri 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

10-İşe başlayan İstasyon Operasyon İşçilerinin deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi fesh edilecektir.

11-İşebaşlayanİstasyon Operasyon İşçileri, başladıkları işyerinde en az 5 yıl çalışacak, bu süre içerisinde nakil isteyemeyecektir.

12- İşe başlayan İstasyon Operasyon İşçileri vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

13- İstasyon Operasyon İşçisi olarak işe başlayıp, 7 yıl içerisinde iş sözleşmesi 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre feshedilenler ile istifa suretiyle ayrılanlardan; görmüş oldukları eğitim, kurs, staj vb. eğitim programları süresince aldıkları ücret ile eğitim programına ait maliyetin güncel olarak hesap edilerek tutarının ½ si tazminat olarak geri alınacaktır.