TBMM'de Son Dakika 'EYT, Bedelli Askerlik, Taşeron ve Tektip Askerlik' Çağrısı

İYİ Partili Feridun Bahşi, emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge, bedelli askerlik, tek tip askerlik, kadınların sigortalılık dönemi öncesi doğum sürelerinin sigortalı sayılması ve devlet memurlarının kadro sorunlarının çözülmesi için kanun teklifleri verdiklerini bu konuda diğer partilerin de ortak hareket ederek vatandaşın beklentilerinin yanıtlanması gerektiğini söyledi.

TBMM'de Son Dakika 'EYT, Bedelli Askerlik, Taşeron ve Tektip Askerlik' Çağrısı

"TOPLUMUN BEKLENTİLERİ İÇİN ORTAK HAREKET EDİLMELİ"

İYİ Partili Bahşi, "Değerli milletvekilleri, daha önce de her platformda belirtmeye devam ettiğimiz ve edeceğimiz başta emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge, bedelli askerlik, tek tip askerlik, kadınların sigortalılık dönemi öncesi doğum sürelerinin sigortalı sayılması, devlet memurlarının kadro sorunlarının çözülmesi, askerlikte geçen sürelerin devletçe sigortalı sayılmasıyla ilgili vermiş olduğumuz kanun teklifleriyle ilgili hâlâ bir adım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"2022'YE KADAR SÜRER"

Belediye şirketlerine devredilen taşeron işçilerin sorunlarının çözümü için de yasa teklifi hazırladıklarını, bedelli askerlikle ilgili 750 bin aday müracaatının olduğunu söyleyen Bahşi, 21 gün askerliğin kaldırılması gerektiğini, 750 bin kişinin celplere ayrıldığında 2022'ye kadar silah altına alınacağını vurguladı.

"BELEDİYE ŞİRKETLERİNDEKİ TAŞERONLAR"

Feridun Bahşi, "Ayrıca, belediye şirketlerine devredilen taşeron işçilerinin sorunlarının çözümü için de yasa teklifimizi yakında Genel Kurula sunacağız. Ancak burada özellikle bedelli askerlikte bir ayrıntıya girmek istiyorum. 750 bin adayın müracaat ettiği bedelli askerlik tamamen drama hâline dönüşmüştür. Her celp döneminde askere alınanlarla bu sayının eritilmesinin 2022 yılını bulacağı hesap edilmektedir. Bu çocuklar çok kısa sürede askerliklerini yapıp hayatlarına yön verebilme, hayatlarını kurabilme hayaliyle AKP'nin açtığı bu yola başvurmuşlardır. Ancak, yoğun bir şekilde pişmanlık ve çaresizlik içinde çırpınmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"TÜRKMENLER BİN SIKINTI ÇEKER, ARAP ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYA SALLAYA TÜRKİYE'DE DOLAŞIR"

Doğu Türkistan meselesine ilişkin de açıklamalarda bulunan İYİ Partili Bahşi, "Çin zulmünden kaçan Uygur Türklerini günlerce havaalanında bekletiriz, Çin'de zulüm gören Uygur Türklerini görmezden geliriz. Türk vatandaşlarının, Uygurların Doğu Türkistan'la ilgili faaliyetlerine yasak koyarız. Irak'tan, Suriye'den gelen Türkmenler bin sıkıntı çeker, milyonlarca Arap ellerini kollarını sallaya sallaya Türkiye'de dolaşır, her türlü hizmetten parasız yararlanır, üstüne üstlük her kişiye ayrı ayrı asgari ücretin üstünde harçlık verilir, üniversitelere sınavsız alınırlar." dedi.