TBMM'den Uzman Çavuşlara 1 İyi 1 Kötü Haber

Uzman çavuşlar , uzun süredir kadro düzenlemesi bekliyor. Sosyal tesislerden faydalanmak isteyen uzman çavuşlara kadro konusunda kötü , sosyal tesis konusunda iyi haber geldi. İşte detaylar.

TBMM'den Uzman Çavuşlara 1 İyi 1 Kötü Haber

Uzman çavuşlara 1 iyi 1 kötü haber.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Savunma bakanı Hulusi Akar 'ın yanıtlaması için bir soru önergesi sundu. Koncuk "Uzman çavuşların haklarının iyileştirilmesine ilişkin" verdiği soru önergesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'a şu soruları yönlendirdi:

1. Uzman çavuşlar sözleşmeli görev yaptıklarından dolayı herhangi bir kanun ve yönetmeliğe dayandırılmadan sözleşme fesihleri yapıldığı doğru mudur?

2. Anayasamızın Aile bütünlüğünü korıyan maddesine istinaden, meslek hayatının büyük bir kısmını garnizonlarda ve üs bölgelerinde ailesinden uzak şekilde geçiren uzman çavuşlar için doğu görev sürelerinde bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

3. Uzman çavuşların , en azından Astsubay orduevlerinden ve kamplarından faydalanmaları yönünde bir çalışmanız olacak mı?

4. Yıllarca orduya hizmet etmiş olan uzman çavuşlara, Astsubaylığa geçişlerinde imkan sunmak için verilen yüzde 7 'lik hakkın profesyonel olmalarındna dolayı yüzde 50 'ye çıkarılması söz konusu olabilir mi? Söz konusu değilse gerekçesini açıklar mısınız?

5. Kadro görevleri dışında işler yaptırıldığı, yapmayanlara mobbing uygulandığı doğru mudur?

CEVAP GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı,  İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk 'un verdiği soru önergesine şu şekilde cevap verdi:

KÖTÜ HABER: KADRO ÇALIŞMASI YOK

"Uzman erbaşların temini, hizmet şartları görev ve hakları, yükümlülükleri, astsubay sınıfına geçirilmeleri ile sözleşme fesih işlemleri 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir. Uzman erbaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri 'ndeki diğer statüdeki sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli subay ve astsubaylar gibi görev ve vazife ihtiyaçları nedeniyle sözleşmeli statüde istihdam edilmiş olup, halihazırda kadroya alınmalarına ilişkin bir mevzuat çalışması bulunmamaktadır. 

İYİ HABER: YENİ SOSYAL TESİS YAPILIYOR

Uzman Erbaşlar, TSK 'daki 343 sosyal tesisin 189 'undan diğer statüdeki personel ile birlikte faydalanabilmektedir. Ayrıca, uzman erbaşlara yönelik yeni sosyal tesis yapılıma ilişkin çalışmalar devam etmektedir. 

Uzman erbaşların atamaları ihtiyaç planlaması doğrultusunda yapılmaktadır. "

UZMAN ERBAŞ-ÇAVUŞ HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN