Son Dakika: TBMM'de Hükümet ve CHP'den 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Son dakika haberi: TBMM 'de ek gösterge hakkında son dakika açıklamaları geldi. CHP , ek göstergenin kapsamının genişletilmesini, biran önce meclise getirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sözler sonrası AK Parti 'den açıklama geldi.

Son Dakika: TBMM'de Hükümet ve CHP'den 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Ek gösterge açıklaması geldi.

TBMM 'de ek gösterge artışı ve kapsamının genişletilmesi konusunda dikkat çeken açıklama geldi. 

Meclis Genel Kurulu bugün saat 14.00 'da toplandı. Tüm partilerden vekillerin katılımı ile toplanan Genel Kurul 'da ilk olarak milletvekilleri konuşma yaptı. Konuşma sonrası Grup Başkanvekilleri söz aldı ve önemli açıklamalarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada ek gösterge konusuna değindi.

Polis haftasında kuru kuruya açıklamalar, kutlamalar geldiğini söyleyen Özgür Özel, bunun sadece kuru lafta kalmaması gerektiğini , Polis Haftası 'nda ek gösterge müjdesinin gelmesi gerektiğini söyleyen Özgür Özel , AK Parti 'ye bunun kapsamının genişletilmesini, polislerin , öğretmenlerin, sağlık personellerinin, din görevlilerinin, infaz koruma memurlarının , askerlerin ek göstergelerine zam gelmesi gerektiğini , ek gösterge rakamlarının 3600 'e çıkması gerektiğini söyledi. 

Özgür Özel , bunun komisyondan bir günde geçeceğini , genel kurulda ise 1 saatte geçeceğini söyledi. Özgür Özel, teklifi getirmeleri halinde CHP olarak buna destek vereceklerini söyledi. 

Özel açıklamasında şunları söyledi:

"6-12 Nisan Polis Haftası. Şehit olduklarında ardından hep beraber gözyaşı döktüğümüz, her olayda ilk aklımıza gelen, ilk sarıldığımız... Seçim olur, eve gitmezler; gezi olur, aylarca kasklarının üstünde yatarlar; darbe olur, mesai saatleri 2 katına çıkar, eve uğramazlar, maç olur, eve gitmezler; bayram olur, eve gitmezler; miting olur, eve gitmezler; lider gelir, eve gitmezler; bakan gelir, eve gitmezler; en çok çalışan ve maalesef siyaset kurumu tarafından en çok kandırılan meslek grubu polisler. Her seçim özellikle -hem de en son seçimde artık çok kesin bir dille- 3600 ek gösterge sözü veriliyor onlara. Parti grupları polisi seviyor, Parlamento seviyor, liderler seviyor, Cumhurbaşkanı 3.500’üyle bir geziyor, her mitingde söz veriyor ama miting bitiyor, seçim bitiyor, 3600 ek gösterge yok. Yazıktır, günahtır. Polis Haftası’nda kuru kuruya bir şeyler söylemek yerine, iktidar partisi grubuna söylüyoruz: Buradayız, maskemiz var, emeğimiz var, gücümüz var. Verilen böyle bir sözü bugünlerde tutmayacaksak ne gün tutacağız? Getirin 3600 ek göstergeyi bir günde yukarıda geçirelim, bir saatte de burada geçirelim ama polisler başta olmak üzere söz verdiğiniz öğretmenlerin, hemşirelerin, infaz koruma memurlarının, kapsam dışı kalan Silahlı Kuvvetler personelinin bu eksiğini hızla yerine getirelim. Aynen hekime karşı şiddet meselesinde olduğu gibi bu konuda tam bir dayanışma ve tam bir iş birliği teklif ediyoruz."

AK PARTİ 'DEN CEVAP

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise bu konularda çalışmaların devam ettiği , ek göstergenin geleceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA