Şanlıurfa'da Durum Kötü! İl Sağlık Müdürü'nden Uyarılar Art Arda Geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs vakaları konusunda sık sık uyardığı illerimizden Şanlıurfa'da tüm uyarılar ve alınan önlemlere rağmen vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığı, bu nedenle koronavirüs vakalarının artış göstermeye devam ettiği bildirildi.

Şanlıurfa'da Durum Kötü! İl Sağlık Müdürü'nden Uyarılar Art Arda Geldi

İl genelinde yapılan filyasyon çalışmaları kapsamında son 14 günde, koronavirüslü hastalarla temas halinde olduğu belirlenen vatandaşların yaşadığı 2 bin 200'ün üzerinde ev karantinaya alınırken, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü'nden uyarılar geldi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, "Sıcak havanın koronavirüsü öldürmediğini, bulaşı azaltmadığını vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Vatandaşlar maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekiyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi yaz döneminde Türkiye’nin en sıcak bölgesidir.Bu dönemde bölgedeki vaka sayıları daha da fazlalaştı. Eğer virüs sıcakta bulaşmasaydı, bu dönemde vaka sayıları artmazdı. Demek ki sıcak virüsü öldürmüyor.Sıcakta virüsün etkinliği azalmıyor. Hastanelerimizde yoğun bakıma yatanlar, hayatını kaybedenler de var.Koronavirüsün neler yapabildiğine inanmayan vatandaşlar varsa, kendilerine koronavirüs hastalarını gösterebiliriz. Şunu gerçekten bilmeliler; Koronavirüs her yerde karşılarına çıkabilir. Ondan dolayı tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor.” diye konuştu.