Polis Alımlarındaki Yaş Sınırının Esnetilmesi için Çağrılar Sürüyor

POMEM alımlarındaki yaş sınırının esnetilmesine yönelik adayların çağrıları sürüyor. Fetullahçı terör örgütü yüzünden yıllarca kamu kurum ve kuruluşlarına yüksek puan almalarına rağmen giremeyen adaylar, sosyal medya kampanyalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Polis Alımlarındaki Yaş Sınırının Esnetilmesi için Çağrılar Sürüyor

Polis Alımlarında 32 Yaş Talebi Sürüyor

POMEM alımlarındaki yaş sınırının esnetilmesine yönelik adayların çağrıları sürüyor. Fetullahçı terör örgütü yüzünden yıllarca kamu kurum ve kuruluşlarına yüksek puan almalarına rağmen giremeyen adaylar, sosyal medya kampanyalarıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Zaman zaman Polis adaylarından Kamu Bülteni sitesine yoğun mailler geliyor. Bugün de sosyal medya hesapları üzerinden bizlere ulaşan kendilerine 'Yaş mağduru' diyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Soylu'dan polis alımlarındaki yaş sınırının tek seferliğine de olsa esnetilmesine yönelik müjdeli haber beklediklerini belirtiyor. Twitter'da #32YaşPolisOlmakistiyor Tagıyla yeni bir kampanya başlatan adaylar kısa süre içerisinde Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleştiler.

Kamuya personel alımlarındaki yaş mağduriyeti yaşayan vatan sevdalılarının yanındayız. 

Fetullahçı terör örgütünün sınav sorularını çaldığı, bu yolla kamuda bir çok makamı işgal ettiği ortaya çıkmış, FETÖ'cülerin tasfiyesiyle ilgili süreç hızlandırılmış, hala kamuda fetöcülerin temizliğine yönelik çalışmaların yürütüldüğü biliniyor. Fakat gerek 2010 KPSS hırsızlığında mağdur olanlar gerekse zamanında yüksek KPSS puanı almalarına rağmen mülakat sürecinde elenenlere yönelik herhangi bir çalışma bulunmuyor. Konuyla ilgili sık sık haber yapıyor, gündemde tutmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde TBMM'de AK Partili, CHP, İYİ Parti ve MHP'li vekillere bize atılan mesajları iletmeye çalıştık. Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile de kamu personeli alımlarındaki yaş sorunuyla ilgili kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Umarız , kamu personeli adaylarının yaş sınırıyla ilgili çağrıları bir seferliğine de olsa yanıt bulur ve yıllarca mağdur edilen, çeşitli nedenlerle hayallerindeki polislik, askerlik mesleklerine erişemeyen adaylara bir kapı aralanır. 

Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteni'nin mobil uygulamasını indirerek, sosyal medya hesaplarını takip ederek sitemize destek olabilir, haberlerinizin gündemde kalmasını sağlayabilirsiniz.