Ortaöğretim Mezunlarından Milli Savunma Bakanlığı'na Hizmetli Alımı Yapılacak

Ortaöğretim mezunları arasından Milli Savunma Üniversitesine (MSÜ) YHS sınıfında hizmetli alımı yapılacak. Başvuru işlemleri şubat ayına kadar Milli Savunma Bakanlığı'nın Personel temin sayfası üzerinden online yapılacak. MSB tarafından yapılan bilgilendirmede memur alımı ve diğer pozisyonlar için personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken hususlar ve sınav sürecine ilişkin detaylar paylaşıldı.

Ortaöğretim Mezunlarından Milli Savunma Bakanlığı'na Hizmetli Alımı Yapılacak

Milli Savunma Üniversitesi'ne Ortaöğretim Mezunlarından Hizmetli Alımı Yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına devlet memuru alımı için başvuru süreci devam ederken, MSB tarafından paylaşılan kılavuzda yer alan kadrolarla ilgili siz değerli ziyaretçilerimizi kamubulteni.com olarak bilgilendirmeyi sürdürüyoruz. Bilindiği üzere MSB Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına 2018 yılı memur alımları başvuru kılavuzu 2018 yılı sonunda yayımlanmış, başvuru işlemlerinin 28 Aralık 2019 ile 15 Şubat 2019 tarihleri arasında MSB'nin personel temin sayfası üzerinden gerçekleştirileceği vurgulanmıştı.  Başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra her bir pozisyon için ayrıca belirtilen başvuru özel şartlarını dikkatle incelemesi gerekli.  

GRUBA KATILARAK DİĞER MEMUR ALIMLARIYLA İLGİLİ KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

KAMUYA PERSONEL ALIMLARI, ÖZEL SEKTÖR VE DİĞER HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA. 

MSB , Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına Memur Alımı Başvuru Şartları

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak; (a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, (b) 18 yaşını tamamlamış olmak, (c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, (ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. (d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.) (e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, (f) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak, (4B kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışanlar hariç)
  • Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,
  • 11 Kasım 2016 tarihli ve 29885 sayılı “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği” gereğince; Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,
  • Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak
  • Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2), (7) 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2018-KPSSP03 (Lisans), 2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN BUNLARA DİKKAT ETMESİ GEREKLİ

Başvuru formu personeltemin.msb.gov.tr adresinden doldurulacak.  Başvuru formuyla ilgili adaylara yapılan bilgilendirmede , "Adaylar başvuru şartlarında belirtilen koşulların tamamına uygun olmak zorundadır.Başvuru ekranında doldurulması gereken bütün bölümler tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.Bilgilendirmeler, https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanacağından veya yazılı kısa mesaj (SMS)/elektronik posta ile yapılacağından adayların https://personeltemin.msb.gov.tr sitesini takip etmeleri ve cep telefon numaralarını/elektronik posta adreslerini (e-posta) tam ve eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Başvuru ekranında adayların doldurdukları bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur.Verilen bilgilerin eksik ve hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde aday elenmiş kabul edilecek ve işlemleri sonlandırılacaktır.Tercihlerim sayfasının bilgisayar çıktısını alıp saklayınız.Başvurular idarenin uygun göreceği bir tarihte sonlandırılabilecektir.Başvuruda bulunan adayların seçim aşaması sınavlarına çağrılması; aday başvuru miktarına göre idarece belirlenen tarihlerde https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak/duyurulacaktır. Bu nedenle; ilgili adayların internet adresini sürekli takip etmeleri gerekmektedir." denildiği görültü.

BAŞVURU İŞLEMLERİ 15 ŞUBAT'TA SONA ERECEK

Başvurular 15 Şubat 2019 tarihi itibariyle sona erecek. MSB Memur alımı için başvurusu kabul edilen adayların listesi 18 Mart'ta yayımlanacak. Sınavlar daha sonra belirlenecek tarih ve yerlerde gerçekleşecek. 

HİZMETLİ ALIMI İÇİN KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Hizmetli alımı için başvuru yapacak adayların en az ortaöğretim mezunu olması , KPSS'ye girmiş olması gerekli.  İstanbul, Yalova ve Balıkesir illeri tercih edilebilir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA