Öğretmenlerin ve Din Görevlilerinin 4+2 Çalışma Süresinde Düzenleme-Sağlıkçılara Yok

Sözleşmeli öğretmenlerin ve din görevlilerinin 4+2 çalışma süresi hakkında kanun teklifi hazırlandı. Kamu personelleri bundan sonra 3+1 şeklinde çalışacak.

Öğretmenlerin ve Din Görevlilerinin 4+2 Çalışma Süresinde Düzenleme-Sağlıkçılara Yok

Öğretmen ve din görevlileri hakkında son dakika haberi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.  Kahveci yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmenlerin ve din görevlilerinin çalışma süresi olan 4+2 'nin 3+1 'e düşürülmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.

İşte o paylaşımlar.

"AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Milli Eğitim’le ilgili olarak içinde sözleşmeli öğretmenlerin ve din görevlilerinin zorunlu çalışma sürelerinin 4+2 yıldan 3+1’e indirilmesini de içeren 19 maddelik bir kanun teklifi hazırlandığını, teklifin TBMM’ye sunulduğunu ifade etti.

Teklif, seçim dönemlerinde verilen bir sözün yerine getirilmesi,100 bin dolayındaki sözleşmeli çalışanın çilesinin 6 yıldan 4 yıla düşürülmesi konusunda olumlu olsa da T.Kamu-Sen olarak temel talebimiz ve mücadelemiz güvencesiz sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesidir.

Amacımız, harflere ve rakamlara boğulmuş parçalı kamu istihdam yapısına son verilerek tüm çalışanların aile birliğinin sağlandığı, yeknesak, adil ve güvenceli bir istihdam politikasının belirlenmesidir.

Yapılacak bu düzenleme ile yalnızca 4+2 yıl zorunlu çalışmaya tabi personelin içinden eğitimciler ile din görevlileri farklı bir uygulamaya tabi tutulacak, bu çok başlı uygulamaların arasına, 4+2 içinden ayrılmış 3+1 yıl zorunlu hizmete tabi sözleşmeli personel eklenecektir

-Bu teklif bir sorunu kapsamlı ve kalıcı bir biçimde çözmekten çok adeta ailelerinin birleşmesi için gün sayan eğitim çalışanları ve din görevlilerimiz için bir ceza indirimi niteliği taşımaktadır.

Aynı kapsamda, aynı şartlarda çalışanlardan bir kısmına iyileştirme yapıp diğer kısmını yok saymak sözleşmeli personel açısından bir yıkım olacak, kendilerini dışlanmış ve ötekileştirilmiş sayacaklardır.

Bizim bu konudaki nihai talebimiz, bütün güvencesiz sözleşmeli personelin istisnasız olarak güvenceli ve kadrolu istihdama geçirilmesi ve bu garabete kalıcı olarak bir son verilmesidir.

SAĞLIKÇILAR İÇİN DE GEÇERLİ OLMALI

Bu temel talebimiz gerçekleşene kadar sözleşmeli kamu çalışanları ile ilgili yapılacak düzenlemelerde kapsayıcılık mutlaka esas olmalıdır. 3+1 sadece öğretmenlerimiz ve diyanet personelimiz için değil sözleşmeli sağlık çalışanları için de geçerli olmalıdır.

Madem ki, 4+2 yıl uygulaması esnetilerek 3+1 yıla düşürülecektir, yapılacak düzenlemenin yeni mağduriyetler oluşturmaması adına başta 4+2’ye tabi sağlık çalışanları da bu kapsama dahil edilmeli, acilen tüm sözleşmeli personeli kapsayacak bir yer değiştirme düzenlemesi yapılmalı

Hakkaniyet, adalet ve Anayasamızın 10. maddesinde ifadesini bulan kanun önünde eşitlik ilkesinin gereği budur. Aksi halde var olan haksız uygulamalara, 3+1 gibi yeni bir statü daha eklenmekten öteye gidilmemiş olacaktır.

Bir tarafta çileleri 6 yıldan 4 yıla düşürülmüş çalışanlar diğer tarafta ise aynı kapsamda olup bu haktan dahi faydalandırılmamış on binler kalacaktır.

Bu konuda sadece temenni değil TBMM’de gerekli girişimlerde bulunarak düzenlemenin kapsayıcı olması için gerekli mücadeleyi vereceğimizden herkes emin olmalıdır.

Kamu-Sen olarak başta 4+2 zorunlu hizmet süresine tabi sözleşmeli sağlık çalışanları olmak üzere hiçbir sözleşmeli personelimizin yeni bir ötekileştirmeye maruz bırakılmasına izin vermeyecek, gücümüzü kamudaki çok başlı yapının sonlandırılması için harcayacağımız bilinmelidir."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA