Merkez Bankası Yeni Başkanı Murat Uysal Kimdir? Nerelidir? İşte Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Merkez Bankası 'nın Başkanı değişti. Murat Çetinkaya görevinden alındı ve Başkan Yardımcısı Murat Uysal Merkez Bankası 'nın yeni başkanı olarak atandı. Peki Murat Uysal kimdir? Nerelidir? Önceki görevleri ve detaylar haberimizde.

Merkez Bankası Yeni Başkanı Murat Uysal Kimdir? Nerelidir? İşte Açıklama Geldi

Merkez Bankası yeni Başkanı Murat Uysal kimdir?

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında flaş atama kararları yayımlandı. Yayımlanan kararlarda Merkez Bankası 'nın Başkanı Murat Çetinkaya görevinden alındı ve Başkan Yardımcısı Murat Uysal Merkez Bankası 'nın yeni Başkanı oldu.

MURAT UYSAL KİMDİR?

Uysal, 1971 yılında İstanbul 'da dünyaya geldi.  İlk ve ortaöğreniminin ardından  Galatasaray Lisesi ’ne giden ve bu okulu başarı ile bitireen Uysal, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (İngilizce) İktisat Bölümünü bitirdi. 

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında yüksek lisans yapan Uysal, 1998 yılında bankacı olarak meslek hayatına başladı. 
 

2007-2011 yılları arasında Halk Bankasında Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı olarak görev yapan Uysal, 2011 yılı Kasım ayından itibaren de Türkiye Halk Bankasında Hazine Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 

Eş zamanlı olarak, 2008-2010 seneleri  arasında Halk Yatırım A.Ş. Denetim Kurulu üyesi görevini, 2011 yılında Halk Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi görevini, 2012-2014 yılları arasında Halk Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 2015 - 2016 tarihleri arasında Halk Leasing Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi görevlerini yürüten Uysal, 2014 yılı Mart ayından itibaren ise Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı  görevini yaptı. 

9 Haziran 2016  günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanan Uysal bugün Merkez Bankası Başkanı oldu.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Merkez Bankası  Başkanlığı görevine atana Uysal, yaptığı açıklamada, kanunla kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde temel amacı olan fiyat istikrarını sağlamaya odaklı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde uygulamayı sürdüreceğini söyledi. 

Yeni dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar hedefleri doğrultusunda uygulanacak politikalar ile ilgili iletişim kanallarının en üst düzeyde kullanılacağını söyleyen Uysal bir basın toplantısı düzenleyeceğini ifade etti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA