Memura 'Sıra Dayağı' Sonrası Çağrı : Bu Kurumlara Polis ve Özel Güvenlik İstihdamı Yapılmalı

Gaziantep'te nüfus müdürlüğünde görevli bir kadın memurun, sıra meselesi yüzünden feci şekilde darp edilmesinin ardından , Türk Büro-Sen'liler basın toplantısı düzenledi. Nüfus müdürlükleri gibi kurumlarda güvenliğin sağlanabilmesi için polis alımı ve özel güvenlik istihdamı yapılması gerektiğini söyleyen Türk Büro-Sen Gaziantep Şube Başkanı Atilla Özbay, "Önlem alınması için daha ne beklenmektedir İlla ölüm olayı mı olması gerekiyor." dedi.

Memura 'Sıra Dayağı' Sonrası Çağrı : Bu Kurumlara Polis ve Özel Güvenlik İstihdamı Yapılmalı

Memura 'Sıra' Dayağı' Gaziantep'te Şehitkamil Nüfus Müdürlüğü'nde sıra yüzünden başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Nüfus müdürlüğünde memur olarak görev yapan E.Y. iddialara göre, bir vatandaşı sırasını beklemelesi konusunda uyardı.

Uyarı üzerine vatandaş görevli memurla tartışmaya başladı, kısa süre sonra da saldırıya geçti. Olay dün, öğle saatlerinde Şehitkamil Nüfus Müdürlüğü'nde yaşandı. İddialara göre, burada memur olarak görev yapan E.Y. ile işlemlerinin sıra beklenilmeden yapılmasını isteyen bir vatandaş arasında tartışma yaşandı. İki kadın bir süre tartıştıktan sonra, öfkeli vatandaşl kadın memura tokat atmaya başladı ve saçlarından tutarak yerlerde sürükledi.

SAÇI KOPAN KADIN MEMUR ŞİKAYETÇİ OLDU

Saçı kopan ve görevlilerce hastaneye kaldırılan memur , darp raporu alarak ismi bilinmeyen kadın vatandaştan şikayetçi olurken, yaşananın ardından Türk Büro-Sen üyeleri öğle vaktinde Şehitkamil Nüfus Müdürlüğü önünde yaşananları protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Türk Büro-Sen Gaziantep Şube Başkanı Atilla Özbay, saldırıların sonlanması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettiklerini, nüfus müdürlüklerine yeni güvenlik görevlisi ve polis istihdamının gerektiğini söyledi.

POLİS VE ÖZEL GÜVENLİK İSTİHDAMI GEREKİYOR

Özbay, "Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğü'nde görevli memur arkadaşımız Emine Yüce fiziki saldırıya uğramıştır. Önlem alınması için daha ne beklenmektedir İlla ölüm olayı mı olması gerekiyor. Nüfus müdürlüklerinde görevli polis memuru veya güvenlik görevlisi bulunmamaktadır. Bu da olaylara davetiye çıkarılmaktadır. İvedilikle bu kurumlarda polis ya da güvenlik istihdam edilmesi gerekmektedir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA