Memur-Sen'den Ek Ders Ücreti Çıkışı: Talebimiz Hayata Geçirilmelidir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlerin ek ders ücreti taleplerini gündeme getirdi.

Memur-Sen'den Ek Ders Ücreti Çıkışı: Talebimiz Hayata Geçirilmelidir

Sosyal medya hesabından toplu sözleşme dönemini hatırlatarak yardımcı personel istihdamı ve ek ders ücret taleplerini gündeme getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ders yükü adaletsizliğinin giderilmesi için taleplerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şunları kaydetti:

Okul öncesi ve özel eğitim sınıflarında teneffüs olmaksızın aralıksız 6 saat derse girilmesi, öğretmenin fizyolojik ve psikolojik kapasitesini zorlayan yıpratıcı bir uygulama olduğunu “Kadın Öğretmenlerin Çalışma Hayatı” raporumuzda kayıt altına almıştık.

Okul öncesi ve özel eğitim öğretmenlerinin kesintisiz ders saati nedeniyle yaşadıkları sorunların çözümü, tekli sınıflarda öğrenci sayısını azami 20 ile sınırlandırmaktan ve bu sınıflarda yardımcı personel istihdamından geçmektedir.

Yine ders yükü adaletsizliğinin bir nebze olsun giderilmesi için toplu sözleşme masasına taşıdığımız bu öğretmenlerimize danışman öğretmen/sınıf-şube sorumluluğu görevi karşılığı ek ders ücreti ödenmesi talebimiz hayata geçirilmelidir.