Madde Tekliften Çıkarıldı: Artık Memur Alımında Güvenlik Soruşturması Olmayacak mı?

Kamuya memur alımında yapılan güvenlik soruşturması ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Soruşturma yapılmasını öngören madde , torba yasadan çıkarıldı. Peki bu ne anlama geliyor? Kamuya memur personel alımında güvenlik soruşturması yapılmayacak mı? İşte detaylar.

Madde Tekliften Çıkarıldı: Artık Memur Alımında Güvenlik Soruşturması Olmayacak mı?

Güvenlik soruşturması ertelendi mi yoksa tamamen mi kalktı?

Güvenlik soruşturması ile ilgili bugün son dakika haberi geldi. Meclisten yapılan açıklamada , kamuya memur  alımında uygulanacak güvenlik soruşturmasının torba yasadan çıkarıldıı bildirildi.

AYM KARARI SONRASI KANUN TEKLİFİ HAZIRLANDI

Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz ay bir karar verdi ve memuriyete girişte güvenlik soruşturmasının yapılamayacağını , bunun anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Bu karar hükümet tarafından eleştirilirken muhalefet partileri güvenlik soruşturması kararına destek verdi. 

TEKLİF HAZIRLANDI

AYM 'nin bu kararı sonrası harekete geçen AK Parti , torba yasaya güvenlik soruşturması maddesini de ekledi. Eklenen madde ile memuriyette güvenlik soruşturması isteneceği bildirildi.

MUHALEFET ŞERH KOYDU

Komisyona gelen ve tartışmalara neden olan bu maddeye muhalefet partileri şerh koydu. Öte yandan bazı AK Partili vekillerin de güvenlik soruşturması maddesinin çıkarılması gerektiğini söylediği iddia edildi. 

bunun ardından AK Parti , torba yasadan güvenlik soruşturması maddesini çıkardığını bildirdi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

En çok akıllara kılan soru ise bundan sonra ne olacağı konusu. Bundan sonra memur personel alımlarında güvenlik soruşturması istenmeyecek mi? en çok aranan soru oldu.

Maddenin torba yasadan çıkarılması demek , güvenlik soruşturmasının iptal edildiği , bundan sonra memur alımında güvenlik soruşturmasının olmayacağı anlamına gelmez. Kulislerden aktarılan bilgide , güvenlik soruşturması maddesinde bazı düzenlemeler yapılacağı ve maddenin ayrı bir teklif şeklinde önümüzdeki günlerde Meclise geleceği bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA