KPSS Türkçe Soruları Adayları Zorladı! 'Türkçe Bitince Sınav da Bitmeliydi'

Memurluğa girişte ilk adım olarak görülen KPSS 2020 heyecanı başladı. Sabah saatlerinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ilk oturuma giren adayların büyük çoğunluğu daha önceki KPSS sınavlarında olduğu gibi Türkçe testinde yer alan sorularından dert yandı. Sınavda Türkçe'nin büyük zaman harcattığını, sınav sürelerinin bu yüzden yetersiz kaldığını belirten adaylardan bazıları,  'Sınavdan sonra Türkçe bilmediğimi öğrendim' şeklinde tepki gösterirken, bir çok aday sınavda diğer testlere yoğunlaş

KPSS Türkçe Soruları Adayları Zorladı! 'Türkçe Bitince Sınav da Bitmeliydi'

"TÜRKÇE BİTİNCE SINAV DA BİTMELİYDİ!"

Soner G. isimli bir sosyal medya kullanıcısı, KPSS GY-GK'deki Türkçe sorularına ilişkin, "Türkçe bitince sınav bitmeliydi, ertesi gün matematik sonra tarih diye gitmeli Türkçe'den yoruldum matematik bakayım dedim şok geçirdim hele ki tarih sorusuyla inme indi çözebileceğim soru ararken süre bitti." ifadelerini kullandı. 

TÜRKÇE SORULARINI HAZIRLAYANLAR...

Bir başka kullanıcı ise Türkçe sorularını hazırlayanlara isyan ederek, "Türkçe sorularını hazırlayan ÖSYM çalışanları; hangi psikoloji ile o soruları hazırladınız acaba, ne yaşattılar sizlere lütfen paylaşın bizlerle" ifadelerini kullandı. 

"SINAV SIRASINDA BİRİ HAPŞIRSA"

Bir başka aday ise Türkçe sorularına dair, "Türkçe sorularının geneli felsefi yaklaşım ile hazırlanmış. Bu insanları düşünmeye teşvik etmek için çok mantıklı. Ama sınav esnasında biri hapşırsa dahi tüm dikkatinin alt üst olduğu bir ortam için, bir o kadar da mantıksız." yorumunu yaptı. Sosyal medyada Türkçe sorularıyla ilgili bir başka kullanıcının ise, "Türkçe soruları beni yaklaşık 6 7 yıl yaşlandırdığı için artık çok daha olgun bir erkeğim." ifadelerini kullandığı görüldü.

YORUMLARDAN BAZILARI

  • KPSS’den anlamlı cümle: "Oysa bencil bencilce sever, zalim zalimce. Toni Morisson'un da dediği gibi sevgi asla sevenden daha iyi değildir."
  • Ben pek bir şey çözemedim zaten 240 liramı geri alabilir miyim yarısını alsam da olur

Siz ne düşünüyorsunuz?

KPSS Lisans Türkçe sorularıyla ilgili yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA