KPSS'deki Maske Tartışmaları Türkiye'nin Gündemine Oturdu! Ekşisözlük'teki Kullanıcı: "6 Eylül Maske Rezaleti" Diyerek Anlattı

Memurluğa girişte ilk adım olarak görülen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na lisans düzeyinden giren adayların sınavdaki sorular kadar koronavirüs gölgesinde geçen sürece dair eleştirileri de gündeme bomba gibi düştü.

KPSS'deki Maske Tartışmaları Türkiye'nin Gündemine Oturdu! Ekşisözlük'teki Kullanıcı: "6 Eylül Maske Rezaleti" Diyerek Anlattı

Ekşisözlük'teki bir kullanıcının sınav salonunda yaşadığını öne sürdükleri ise kan donduran cinstendi. Twitter'da da maske ve dezenfektan konusunda eleştirilerde bulunan adaylar, ÖSYM'nin koronavirüs gölgesinde geçen sınavda yeteri kadar önlem almadığını iddia etti. Bir EkşiSözlük yazarı ise yaşadıklarını "6 Eylül 2020 KPSS Maske Rezaleti" diyerek paylaştı. Sınav salonunun küçüklüğü ve maske konusundaki endişelerini dile getiren aday, astım hastası olduğunu, sınav merkezinden çıkmak istemesine rağmen bırakılmadığını, sınav henüz başlamadığı halde kendisine yardımcı olunmadığını iddia etti.  6 Eylül 2020 KPSS Maske Rezaleti adı altında yapılan paylaşınmda şu ifadeler görüldü: 

-09:30: binaya giriş için sıraya girdim.
-09:45: binaya alındım.
-binaya girişte ateş ölçülmedi.
-09:47: sınav salonuna giriş yaptım, sırama oturdum.
-sınıflar çok küçüktü (tahmini 25metre2) ve gözetmenlerle birlikte sınıfta 26 kişiydik. sıralar arasında boşluk yoktu. 50 cm önümde, 50 cm arkamda, 50 cm sağımda ve 50 cm solumda insan oturuyordu.
-10:00 : salona girişler yasaklandı ve sınav kitapçıkları dağıtıldı. kitapçıkları açmak yasak denildi ve sınav saati beklenmeye başlandı.
-10:05: sınıfta bulunan birkaç kişi maskesini indirdi ve bunu görünce sınav gözetmeninden, herkesi maskesini takması için uyarmasını istedim.
sınav gözetmeni şu yanıtı verdi : gözetmenlerin maske takması zorunlu fakat sınava giren adaylar sınav sürecinde maske takmak zorunda değil, şuan maske takmayan insanları zorlamak gibi bir yetkim bulunmamakta.
bunun üzerine sınıfta bir tartışma başladı. birçok kişi çok kalabalık olduğunu ve bu şartlarda takılması gerektiğini savundu.
maskesini takmayan şahıslar sınıfın kalabalığına ve ricalara rağmen inatla takmayı reddettiler.
-10:09: bu şartlar altında sınava girmek istemediğimi ve salondan ayrılmak istediğimi söyledim.
-10:13: bina başkanı geldi. kitapçıkların dağıtılmış olduğunu ve çıkamayacağımı iletti.
-10:14: sınavın başlamadığını ve kitapçıkların açılmadığını hatırlatıp 'astım hastası' olduğumu beyan ederek tekrar o salonda bulunmak istemediğimi söylemem sonucunda salondan çıkışıma izin verildi ancak binadan çıkışıma izin verilmedi.
11:45'e kadar binadan ayrılamayacağımı söylediler ve zorla okulda tutuldum.

şimdi soruyorum, kpss sonrası bu covid vakaları ne kadar artar sizce?
sokaklarda milli bayram kutlamak yasak ama küçücük sınıflarda 26 kişi iken(diğer sınavlarda sayı bu kadar kalabalık değildi) maske takmamak yasak değil. bu uygulamanın hangi mantıklı gerekçesi vardır?
aylardır kendimi izole etmişken, mart ayında kronik hasta olduğum için işimden bile ayrılmak zorunda kalmışken, geleceğim ile alakalı sınavdan saçma bir sebep yüzünden (aslında ölmemek için) çıkmış olmam kimin, kimlerin suçu?
 

İÇERİĞİN KAYNAĞI VE DETAYLAR İÇİN = https://eksisozluk.com/6-eylul-2020-kpss-maske-rezaleti--6659911?a=popular