Kamu Personelleri Dikkat: Lojman Yönetmeliği Değişti O Memurlara Öncelik

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda kamu personellerinin lojman yönetmeliğinde düzenleme yapıldığı görüldü.

Kamu Personelleri Dikkat: Lojman Yönetmeliği Değişti O Memurlara Öncelik

Lojman yönetmeliğinde değişiklik.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında kamu personellerini ilgilendiren önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda lojman başvurusunda yapılan düzenlemelere yer verildi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenleme şu şekilde:

Ekli Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürürlüğe konulmasına , 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 11 inci maddesi gereğince karar verilmiştir. 

MADDE 1* 16/71984 tarihli ve 84/8345 sayılı Bakanlar Kurulu  Kararı ile yürürlüğe konulan kamu konutları yönetmeliğine ekli sura tahsisli konutların puanlama cetveli başlıklı 4 sayılı vetvelin a bendi yürülükten kaldırılmış ve aynı cetvele j ebndinden sonra gelmek üzere aşağıdaki  k ve l bentleri eklenmiştir.

K) Yüzde kırk ve üzerinde engelli olduğunu yetkili sağlık kurullarından alınan rapor ile belgelendiren engelli personel ile kanunen bakmakla mükellef bulunduğu ve konutta birlikte oturacağı her bir angelli aile ferdi (eş ve çocuklar dahil) için +40 puan,

L) Gaziler ile şehit yakınlarının (eş, çocuk, anne, baba ve kardeş) her biri için +40 puan

MADDE 2- Aynı yönetmeliğe ekli kamu konutları tahsis talep beyannamesi başlıklı 5 sayılı cetvel ekteki şekilde değiştirilmişti.