Jandarma Uzman Erbaş Alımı Sonuçları Kontenjanında KPSS ve Yaş Şoku!

Jandarma 2021 yılı uzman erbaş alımı başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından binlerce adaya kontenjan şoku geldi. On binlerce kişi , yüksek kapatan KPSS ve yaş haddi nedeniyle mülakata çağrılmadı.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Sonuçları Kontenjanında KPSS ve Yaş Şoku!

Jandarma uzman erbaş alımında kontenjanda KPSS ve yaş şoku.

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları az önce açıklandı. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından başvuru yapan on binlerce kişi, kontenjana girip girmediğini araştırmaya başladı. 

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

Jandarma uzman erbaş alımında 5 bin kişi için 25 bin adayın mülakata çağrılacağına yer verildi. Her branş için 5 katı aday mülakata çağrıldı. Branş dağılımı ise şu şekilde verildi:

SONUÇLARDA ŞOK!

Jandarma uzman erbaş alımına KPSS puanına göre sıralama yapıldı ve 5 katı aday çağrıldı. Ancak KPSS 'nin bazı branşlar için 71, bazı branşlar için ancak 69'a düştüğü görüldü.

İlkokul mezunlarından yapılan alımda ise adaylar yaşa göre sıralandı. Yaş şartına göre yapılan sıralamada 1999 'a kadar ancak gelindi. 

Mülakat aşamasına çağrılmayan on binlerce aday, kontenjanın artırılmasını talep ediyor. Bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

KONTENJAN HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN