İYİ Partili İsmail Koncuk TBMM'de İşsizlik ve Öğretmen Atamaları Konusunda Konuştu! : Polis, İtfaiye Olsunlar Diye...

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda Maden Kanunu'nun 22. maddesiyle ilgili İYİ Parti adına söz aldı. Buradaki konuşmasına hayatını kaybeden Türk milliyetçisi Ozan Arif'e rahmet , ailesi , yakınları ve tüm Türk sanat camiasına baş sağlığı dilekleriyle başlayan Koncuk, İstanbul Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit olan askerlerimize de rahmet diledi. Konuşmasına daha sonra ekonomideki son duruma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak devam eden İYİ Parti

İYİ Partili İsmail Koncuk TBMM'de İşsizlik ve Öğretmen Atamaları Konusunda Konuştu! : Polis, İtfaiye Olsunlar Diye...

İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR 'BU ÖĞRETMENLER POLİS, İTFAİYE OLMAK İÇİN OKUMADI, ATAMA BEKLEYENLERİN FERYADI DUYULMALI'

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda Maden Kanunu'nun 22. maddesiyle ilgili İYİ Parti adına söz aldı. Buradaki konuşmasına hayatını kaybeden Türk milliyetçisi Ozan Arif'e rahmet , ailesi , yakınları ve tüm Türk sanat camiasına baş sağlığı dilekleriyle başlayan Koncuk, İstanbul Çekmeköy'deki helikopter kazasında şehit olan askerlerimize de rahmet diledi. Konuşmasına daha sonra ekonomideki son duruma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak devam eden İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye'deki işsiz sayısının her geçen gün arttığını, atanamayan öğretmenlerin sayısının 400 bini geçtiğini hatırlatarak devam etti.

Koncuk, 'Değerli milletvekilleri, şubat ayında 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Ataması yapılmayan 400 binin üzerinde gencimiz var şu anda bizim, 400 binin üzerinde ve şu anda okullarımızda sadece 64 ilde 76.605 ücretli öğretmen görev yapıyor. Bu çocuklar aylardır.feryat ediyorlar, diyorlar ki: "Şubat ayında hiç olmazsa 40 bin atama yap." Bu talebi dahi iktidarınız görmezden geliyor. Geçen, Millî Eğitim Komisyonunu ziyaret eden Sayın Bakanımıza da bunu ifade ettik ama Sayın Bakan da "Bu beni aşar, bir mali boyutu var işin. Dolayısıyla Hükûmeti ilgilendiren bir konu." diyor. Yani Millî Eğitim Bakanlığını aştığını Sayın Bakan ifade ediyor. Bu, öğretmen ataması konusunda mutlaka bir yol bulmak lazım, çözüm bulmak lazım. Zaman zaman görüyorum, diyorsunuz ki: "Biz, iktidarımız döneminde, bugüne kadar kim, ne kadar atadıysa o kadar atadık, başarılıyız." Amenna ancak geride ne kadar öğretmen kaldı atamadığınız, atayamadığınız, buna bakmak lazım. İktidarınız döneminde 72 bin olan ataması yapılmayan öğretmen sayısı, aradan geçen on altı yılda, 450 bine çıkmışsa şapkayı önünüze koymanız lazım, "Bu problemi çözmek adına nasıl bir tedbir almamız gerekir?" diye şapkayı önünüze koymanız lazım. 450 bin feryat eden, ataması yapılmayan öğretmen var.

ATANAMAYAN BİR ÖĞRETMEN DAHA İNTİHAR ETTİ

Geçen, 33 yaşına gelmiş "Halil İbrahim Bozkurt" adlı ataması yapılmayan bir öğretmenimiz intihar etti değerli milletvekilleri, intihar etti. Şimdi bunu hiç düşünüyor musunuz, bilmiyorum. "Bunun tedbiri nedir?" diye düşünüyor musunuz, bilmiyorum.Aslında, öğretmen atama konusu sadece okullarımızdaki ders yüküne göre hesap edilmemesi gereken bir konudur." dedi.

ÖĞRETMEN OLARAK YETİŞTİRİLEN ÖĞRETMEN, DOKTOR OLARAK YETİŞTİRİLEN DOKTOR OLSUN

Öğretmenlerin kendi mesleklerini yapamadıkları için başka mesleklere yöneldiğini söyleyen Koncuk, öğretmenlerin polis, itfaiyeci, ya da farklı mesleklerde istihdam edilmemesi, kendi mesleklerinde gerekli iş olanakları sağlanarak topluma hizmet etmeleri için gerekli gayretin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Koncuk, "Biz evlatlarımızı, öğretmenlerimizi polis olsun, itfaiyeci olsun diye yetiştirmedik. Bu devlet kaynaklarını da aslında heba etmek demektir. Yani öğretmen olarak yetiştirdiyseniz öğretmen, doktor olarak yetiştirdiyseniz doktor olarak değerlendirmemiz lazım ki yaptığımız harcamalar, yatırımlar bir anlam ifade edebilsin. Onun için bu öğretmen ataması konusunda yeni bir bakış açısı, yeni bir perspektif ve yeni projelerle meseleye yaklaşmamız lazım. Yoksa evlatlarımızın yok oluşunu seyretmekten başka hiçbir işe yaramaz."  dedi.