İçişleri Bakanlığı 1772 Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman? İşte Sonuç Açıklama Tarihi

İçişleri Bakanlığı en az lise mezunu adaylar arasından en az lise mezunu 1772 personel alımı yapacak. İlana başvuru yapanlar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı 1772 Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman? İşte Sonuç Açıklama Tarihi

İçişleri Bakanlığı 1772 personel alımı bşavuru sonuçları ne zaman?

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı bünyesine, 112 acil çağrı merkezlerine en az lise mezunu adaylar arasından 1772 kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. İlana başvurular bugün alınmaya başladı. Başvuruların başlaması ile birlikte birçok aday , e devlet kapısı üzerinden müracaatını yaptı.

"Giriş(sözlü) sınavı ile ilgili duyurular; Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesi “Duyurular” bölümünde ilan edilecektir. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyurular tebligat hükmündedir. İlgili adaylara ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacak olup, söz konusu duyuruların takip edilmemesi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adayların kendileri sorumlu olacaktır" ifadeleri ile yayımlanan duyuru şu şekilde:

İlgili Sınav Komisyonlarınca başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan adayların başvuruları reddedilecek olup, adaylara başvurularının reddedildiği SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir. Bu nedenle adayların başvuru sürecinde iletişim bilgilerinin doğruluğundan emin olmaları gerekmektedir. Hatalı bilgi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adayların kendileri sorumlu olacaktır.

SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ

Başvurusu kabul edilen adayların Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında tercih ettikleri il ve pozisyon unvanlarına göre lisans mezunları KPSSP(3) puan türü, ön lisans mezunları KPSSP(93) puan türü ve lise mezunları için ise KPSSP(94) puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak olup, sözleşmeli boş pozisyonların dağılımını gösterir Ek-l/a ve Ek-l/b sayılı tablolara göre her pozisyon unvanı için KPSS(B) Grubu puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı kadar aday, giriş(sözlü) sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait Bakanlık merkez ve taşra teşkilatına ilişkin il ve unvan bazlı listeler ile günlü katılım listeleri 05 Mart 2021 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir Aynı puan türü ve pozisyon için başvuran adaylardan en son adayın aldığı puan ile aynı puana sahip adaylar da giriş(sözlü) sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Aynı puana sahip adaylar soyadı sıralamasına göre ilan edilecektir.

İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları 5 Mart 2021 günü açıklanacak. Her ilde alınacak kişi sayısının 5 katı aday mülakata çağrılacak. Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN