Gençlik ve Spor Bakanlığı'na En Az İlkokul Mezunu Personel Alımlarında 'Mülakat' Bilmecesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 3 bin 243 kadrolu işçi alımı yapacağını duyurmasının ardından ilgili alımlara başvurmak isteyen adayların kafasında bazı soru işaretleri belirdi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na En Az İlkokul Mezunu Personel Alımlarında 'Mülakat' Bilmecesi

Temizlik görevlisi mülakatlarında ne sorulur? Bu soru aslında ne zamandır insanların aklında, güvenlik soruşturmasından geçmeyenlerin kamuda istihdam edilemediği bilinen bir gerçek, peki temizlik görevlisi vb. pozisyonlar için mülakat yapılması şart mı? Mülakatlarda bu adaylara ne tip sorular sorulacak, belirli kesimden olmayan kişiler çeşitli nedenlerle kura sonuçlarına göre atamaya hak kazansalar dahi atanamayacaklar mı?. 

Adaylar soru soradursun, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 278'i engelli, 146'sı eski hükümlü olmak üzere toplam 3 bin 243 işçi alımı yapacağı öğrenildi. Alım yapılacak meslek kolları, 'Temizlik görevlisi, cankurtaran, mekaniker (pedallı araçlar), otobüs kaptanı (şoför), aşçı, aşçı yardımcısı, elektrik tesisatçısı (bina), güvenlik görevlisi, havuz suyu operatörü, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, garson (servis elemanı), resepsiyon görevlisi (ön büro elemanı), soğutma ve iklimlendirme teknisyeni, bilgisayar donanım / teknolojisi teknikeri, çim alan tesisi ve yönetimi teknikeri, makine teknikeri, gençlik lideri, muhasebeci.' olarak açıklandı. 

Engelli ve eski hükümlüler temizlik görevlisi olarak istihdam edilecek. Başvurularda en az ilkokul mezunu olunması gerekli. Çim alan tesisi ve yönetimi teknikeri, makine teknikeri, gençlik lideri ve muhasebeci unvanları için başvuru yapacak kişiler sözlü sınava alınacak. Bunların dışındaki meslek kollarında başvuru yapanlardan asil ve yedek adaylar 27 Şubat'ta kura çekimiyle belirlenecek, asıl adaylar ileri tarihte sözlü sınava tabi tutulacak. 

Umarız bakanlık bu konuyla ilgili bir son dakika düzenlemesine gider ve hali hazırda vatandaşların tepkilerine neden olan mülakat uygulamasının bazı meslekler için geçerli olabileceğini, bazı meslekler için sözlü sınavın sadece 'Torpil' iddialarını gündeme getireceğini dikkate alır ve bu uygulamadan vazgeçer.

MEMUR VE İŞÇİ ALIMLARINDA MÜLAKAT UYGULAMASI SİZCE DOĞRU MU? ANKETE KATIL GÖRÜŞÜNÜ BELİRT! ANKETE GİTMEK İÇİN TIKLA.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA