Fahrettin Yokuş Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması İçin Kanun Teklifi Verdi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yaptığı  657 Devlet Memuru Kanunundan, Yardımcı Hizmet Sınıfının kaldırılmasını ve halihazırda bulunan memurların Genel İdare sınıfına dahil edilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Fahrettin Yokuş Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılması İçin Kanun Teklifi Verdi

Fahrettin Yokuş 'tan yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması.

Fahrettin Yokuş, hazırladığı kanun teklifi ile ilgili açıklamada bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"Çeşitli unvanlarda görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan personeller, tabi oldukları hizmet sınıfı nedeniyle çeşitli mağduriyetler yaşıyorlar. Bu mağduriyetlerin başında da “kadro unvanlarına bağlı” yerine getirmeleri gereken görevlerinin sınırları belirlenmemiştir.  Bunun yanı sıra kamuda görev yapan YHS kapsamındaki personeller maaş,emeklilik hakları ve ek gösterge konusunda da mağduriyetler yaşamaktadır. Kendileri gibi Devlet memuru olarak görev yapan diğer personellerden birçok konuda ayrı tutulan YHS bünyesindeki kamu görevlileri, negatif ayrımcılığa uğramaktadır. YHS içerisinde yer alan personellerin 657 sayılı Kanun kapsamında “hukuki statü” olarak memur olması, fakat memur unvanlı personelin özlük ve görev haklarına sahip olmaması eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor. Bu durum da çalışanların görevleriyle özdeşleşmesine engel olmakta ve çalışma barışını olumsuz yönde etkilemektedir.”Yokuş, işçi kadrolarına geçirilen taşeron firmalara bağlı olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin, YHS bünyesindeki personelin yaptığı işleri yaptığına dikkat çekerek, “YHS bünyesindeki personel ise fiiliyatta “masa başı” görev diye tabir edilen işlerde çalışmaktadır. Bu nedenle kamuda YHS sınıfına ihtiyaç kalmamıştır. Kaldı ki, kamu kurumlarına uzun yıllardır KPSS ile merkezi yerleştirmede YHS bünyesindeki kadrolara atama yapılmamaktadır. YHS kapsamındaki unvan kadrolarına yapılan atamalar engelli, eski hükümlü, şehit yakını ve gazi ile korunmaya muhtaç çocuk olarak yetişenlerin YHS kapsamındaki kadrolara atamaları söz konusudur. Bu kapsamdaki YHS bünyesindeki kadrolara istihdamın 657 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin (D) fıkrasında ifade edilen işçi kadrosu üzerinden yapılması mümkündür.”

BU SINIFTA ÇALIŞANLAR GENEL İDARE SINIFINA GEÇMELİ

Söz konusu kanun teklifinde Yokuş, YHS’nin kaldırılması ve hali hazırda bu hizmet sınıfında çalışanların Genel İdare Sınıfına geçirilmesi, kamu yararı ve hizmet verimi açısından son derece önemli olduğunu da ifade ederek, bu teklifin kabul edilmesinin ülkeye katkı sağlayacağını bununla birlikte çeşitli unvanlar altında YHS kapsamında görev yapan personellerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil edilerek, memur unvanlı kadrolara atanmasıyla, yaşanan mağduriyetlerin giderileceği, hakkaniyet ve eşitlik ilkesi çerçevesinde kamuda görev yapan memurlar arasındaki çalışma barışına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kamubulteni.com  | Ankara