En Az İlkokul En Fazla Önlisans Mezunlarından Hizmetli Alımı Yapılacak  - Başvuru Şekli ve Tarihleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne en az ilkokul mezunlarından hizmetli alımı yapılacak. Başvuru işlemleri 22 Mart ile 26 Mart tarihleri arasında İŞKUR üzerinden online gerçekleşecek.

En Az İlkokul En Fazla Önlisans Mezunlarından Hizmetli Alımı Yapılacak  - Başvuru Şekli ve Tarihleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımının yanı sıra en az ilkokul en fazla önlisans mezunlarından hizmetli alımı gerçekleştirilecek. 35 yaş şartı bulunan hizmetli alımı için başvuru yapacak adayların, İstanbul'da ikamet etme şartının yanı sıra diğer şartları da dikkatle incelemesi gerektiği belirtildi. VGM'den yapılan resmi duyuruda hizmetli alımında başvuru yapacak adaylarda aranacak genel ve özel şartlar şu şekilde sıralandı: 

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2) İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olmak,

3) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

4) Kamu kurum ve kuruluşların özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak,

5) Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmamak (fiilen yapmış, muaf veya tecilli olmak).

6) Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak,

7) Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak,

8) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

9) İşe alınacak işçilerin deneme süresi iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

10) Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, istihdam işlemleri yapılmış ise işlemleri iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

1) En az ilköğretim en fazla ön lisans mezunu olmak,

2) İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine engel durumu olmamak,

3) İlk başvuru tarihinden önce İstanbul ilinde ikamet ediyor olmak.

BAŞVURULAR İŞKUR RESMİ SAYFASINDAN

Başvuru işlemleri 22 Mart'tan itibaren İŞKUR'un www.iskur.gov.tr adresi üzerinden elektronik başvuru yoluyla yapılacak. Adaylar ayrıntılı bilgilendirmeye resmi sayfalardan erişim sağlayabilecek.