Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Memur Alımı Başvuruları Yarın Saat 10.00'da Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün memur alımı için başvuru işlemleri başlıyor. Başvuru işlemleri resmi itnernet sayfası üzerinden 17 Ocak saat 23.59'a kadar online gerçekleştirilecek.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Memur Alımı Başvuruları Yarın Saat 10.00'da Başlıyor

DSİ'den yapılan resmi bilgilendirmede 35 memur alınacağı, ilgili alım için başvuru işlemlerinin elektronik ortamda http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinden kabul edileceği belirtilmiş, "Başvurular, elektronik ortamda http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinde yer alan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sınav Başvuru Formu’nun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar başvuru formunu imzalı olarak Genel Müdürlüğe göndereceklerinden bir çıktı alınması zorunludur. Tercihte bir sınırlama olmayıp, her aday kendi branşındaki il sayısı kadar tercih yapabilecektir. Başvurular sadece elektronik ortamda yapılacağından şahsen veya posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir." denilmişti.

YENİ KAMU PERSONELİ, MEMUR, ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK, KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

17 OCAK'TA İŞLEMLER SONA ERECEK

8 Ocak saat 10.00 itibariyle başlayacak başvuru işlemlerinin 17 Ocak 2020 tarihi saat 23.59 itibariyle sona ereceği bildirildi. Başvuru yapacak adayların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra, KPSS ile ilgii en az 70 puan şartını da yerine getirmesi gerekiyor. Adayların ayrıca yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşıması gerekli.  

BAŞVURU SÜRECİNE DAİR DETAYLI BİLGİ

Atamaların tamamında mühendis kadrosuna kontenjan ayrılmış durumda Resmi duyuruda, "Kurumumuzun taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre istihdam edilmek üzere; Aşağıda il, unvan ve sayıları belirtilen toplam 35 (otuz beş) adet Mühendis kadrosuna, 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden asgari 70 puana sahip olanlar arasından, “07/11/2018 tarih ve 30588 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne İlk Defa Açıktan Atanacak Mühendis Personel Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği” çerçevesinde 10 Şubat 2020 tarihinde yapılacak uygulamalı sınav neticesinde atama yapılacaktır" denildi. Kontenjan dağılımı ve diğer detaylar için TIKLAYIN.pdf