CHP'li Sertel'in Uyarısı üzerine Bakanlıktan PTT Personel Alımı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel'in PTT personel alımlarıyla ilgili soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yanıt geldi. PTT Personel alımlarında KPSS şartı aranacak mı? işte verilen yanıt...

CHP'li Sertel'in Uyarısı üzerine Bakanlıktan PTT Personel Alımı Açıklaması

İleride yapılacak personel alımlarında başvuru sürecinin kabulü için KPSS şartı aranacağına dikkat çekilen yanıtta, alım yapılacak pozisyonun özelliklerine göre yazılı sınavın gerçekleşeceği vurgulandı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, kamyuoyunda uzun süredir yer bulan PTT 55 bin personel alımıyla ilgili bakanlığa, "şe alımlar ne zaman başlayacak? KPSS şartı neden kaldırıldı? KPSS şartı aranmadan mülakat yöntemiyle gerçekleştirilecek alımlarda adam kayırmacılığın önüne nasıl geçilecek" sorularının yer aldığı bir önerge verdi.

PTT PERSONEL ALIMI HABERLERİ VE KAMUDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK, DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇEREK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Verilen soru önergesi üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan PTT personel alımlarına ilişkin şu ifadelerin yer aldığı bir yanıt geldi: 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin ‘İşe Alınmada Genel Şartlar’ başlıklı 9’ncu maddesinin ‘j’ bendinde ‘KPSS’den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak’ , ‘Giriş sınavları’ başlıklı 16’ncı maddesinin birinci bendinde ‘Sınavlar, alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı yapılır. Yazılı sınav sonrası mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılabilir. Hangi pozisyon unvanları için mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılacağı ile pozisyon unvanları itibarıyla her bir sınavda aranan asgari başarı puanı Yönetmeliğe ekli (II) sayılı cetvelde gösterilmiştir.’ denildiğinden ileride yapılacak personel alımlarında başvuru sürecinin kabulü için KPSS şartı aranacak ve yönetmelik gereği alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı sınav yapılacaktır. Yine alım yapılacak pozisyonun özelliğine göre, ‘mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme’ yapılabilecektir.