Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Sürekli İşçi Alınacak

Adana Alparslan Türkeş bilim ve Teknoloji Üniveirsitesi'ne sürekli işçi alımı yapılacağına dair duyuru Resmi Gazete , DPB ve kurum resmi sayfasından yayımlandı.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Sürekli İşçi Alınacak

Yayımlanan duyuruda alımla ilgili, "Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve bağlı birimlerinde görev yapmak üzere, 4857 Sayılı İş Kanunu ve 19/09/2009 tarihli ve 27354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü Veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İş-Kur üzerinden Eski Hükümlü Veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralanan kontenjanında KPSS ile ‘‘Sürekli İşçi” alınacaktır." ifadelerine yer verilirken, başvuru yapacak adayların en az önlisans mezunu olması gerektiğine dikkat çekildi. Başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlar ise aşağıdaki gibi olacak: 

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
1- 2527 Sayılı Türk soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş ve İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak,
2- Son başvuru tarihi itibariyle, 18 yaşını tamamlamış olmak,
3- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak,
4- Yönetmeliğin 4. maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlandığı şekilde eski hükümlü veya 4. Maddenin birinci fıkrasının (ğ) bendinde tanımlandığı şekilde terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan olmak,
5- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
6- Eski Hükümlü adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 Sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.
7- KPSS sonucuna göre, açıklanan listede yer alan işçiler, kurumca belirlenecek mülakat sonucuna göre işe başlatılacak olup, www.atu.edu.tr internet adresinde sonuçların ilan edilmesinden sonra 5 (beş) iş günü içerisinde istenilen belgeler ile birlikte Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Şube Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu süre içerisinde istenilen belgeleri teslim etmeyen ve müracaat etmeyen adaylar hakkını kaybetmiş sayılırlar.

Detaylı bilgiye üniversite rektörlüğünün resmi sayfasından ya da personel daire başkanlığından erişim sağlanabilecek.