ÖSYM, 2018 KPSS Ön Lisans Soru ve Cevaplarını Yayımladı

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan son dakika duyurusunda KPSS Ön Lisans sınav soru ve cevaplarının yüzde 10 'luk kısmının erişime açıldığına yer verildi. İşte soru ve cevaplar.

ÖSYM, 2018 KPSS Ön Lisans Soru ve Cevaplarını Yayımladı

Son dakika: Ön lisans KPSS soru ve cevapları erişime açıldı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 4 Kasım günü Türkiye genelinde yapılan Ön Lisans KPSS soru ve cevaplarının yüzde 10 'luk kısmının erişiem açıldığına yer verildi.

ÖSYM açıklaması şu şekilde;

4 Kasım 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Ön LisansTemel Soru Kitapçığına,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 6 Kasım 2018 tarihinde saat 16.15’ten itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018- KPSS Ön Lisans Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-KPSS Ön Lisans sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

GENEL YETENEK: Bulunmamaktadır.

GENEL KÜLTÜR: Bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2018- KPSS Ön Lisans Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (%10) İçin Tıklayın

Kamubulteni.com  | Ankara