ÖSYM 2018 KPSS Merkezi Atama Tarihleri (Ortaöğretim, Önlisans, Lisans)

2018 Yılı KPSS ile merkezi atama tarihleri geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Peki KPSS puanlarıyla memur alımı tercih işlemleri ne zaman başlayacak? İşte merak edilenler...

ÖSYM 2018 KPSS Merkezi Atama Tarihleri (Ortaöğretim, Önlisans, Lisans)

KPSS Lise, Önlisans ve Lisans düzeyinden sınav heyecanı yaşayan milyonlarca aday ve ailesini yakından ilgilendiren merkezi atama  işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden 11 Aralık 2018 tarihinde başlayacak 20 Aralık 2018 tarihine kadar sürecek. Peki merkezi atamada yeteri kadar kontenjan açılır mı? Aslında kontenjan beklentisi bir rüya haline geldi.


ÖSYM SINAV TARİHİNİN REKORUNU KIRMIŞTI

Fetullahçı Darbe Girişiminin ardından kamudan ihraç edilenlerin yerine yüz binlerce yeni kamu personeli alımı yapılacağını tahmin eden milyonlarca vatandaş darbe girişiminden sonraki KPSS'ye girmiş, ÖSYM sınav tarihinin en yüksek katılımlı KPSS'si gerçekleşmişti.

BEKLENTİLER BOŞA ÇIKMIŞTI

Fakat merkezi atamalarda hüsrana uğranılmıştı. Bu yıl 26 Haziran ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında da merkezi atamalarda ilan edilen kadro sayısı adayları çileden çıkarmış, önümüzdeki süreçteki KPSS'ye girmeyeceğini söyleyen binlerce aday sosyal medya üzerinden ÖSYM ve Çalışma Bakanlığı'nı eleştirmişti. Aslında bunların sinyali bir kaç sene önceden verilmeye başlandı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda alımların bundan sonra sözleşmeli olması gerektiğini, memurların kadrolu olarak alınmasının performansı kötü etkilediğini söylemiş, merkezi atamalarda kısıtlamaya gidileceğini belirtmişti. 

MERKEZİ ATAMALARDA BEKLENTİ DÜŞÜK

Bu açıklamalar daha sonraki Çalışma Bakanlarının da ağzından çıkmış fakat daha sonra 657 sayılı DMK'da değişiklik yapılmayacağı söylenerek konu bir süreliğine kapatılmıştı. Kısacası önümüzdeki merkezi atama sürecinde adayları 2-3 bin kişilik bir kontenjanın beklediğini söylemek yanlış olmaz. KPSS'ye giren adaylar kurumların kendi bünyesinde gerçekleştireceği açıktan alımlara yoğunlaşmalılar. İlanlar yayımlandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Bu süre zarfında Türkiye'nin en büyük memur adayı grubuna katılarak memur alımları, özel sektör iş fırsatlarıyla ilgili diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Katılım için TIKLAYIN. Alımlar cep telefonunuza gelsin istiyorsanız TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA