Lise ve Ön Lisans KPSS'sine Girecekler Dikkat !

Lise ve ön lisans KPSS'si için geri sayımda son haftalara girildi. Lise KPSS'si Ekim'de, ön lisans KPSS ise Kasım 'da yapılacak. Adaylar için Kamubulteni.com'dan önemli uyarı geldi.

Lise ve Ön Lisans KPSS'sine Girecekler Dikkat !

KPSS Ön Lisans sınavı başvurusu için son günlere girildi.

Lise ve ön lisans KPSS'sinde 0,5 kuralı uygulanacak. Adaylar puanlarının hesaplanması için GY ve GY'den en az 0,5 net yapması gerekmektedir.

ÖN LİSANS KPSS BAŞVURULARI BİTİYOR

2018 yılı Ön Lisans KPSS sınavı için geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda başlayan başvurular 12 Eylül tarihine kadar alınacak. 2 yıllık üniversite mezunları ile üniversitelerden bu yıl mezun olacak ön lisans öğrencileri için son dakika uyarısı KAMUBULTENİ.COM 'tan geldi. 12 Eylül gününe kadar ÖSYM Aday İşlemleriSistemi üzerinden ön başvurular alınacak. Ön başvurusunu yapan adaylar 60 TL olan başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatıracak ve bu şekilde başvurusunu tamamlayacak.

Başvurusunu henüz yapmayan adayların müracaatını en kısa sürede yapması gerekir. Başvurunuzu son güne bırakmamanız gerekmektedir. Sistemde yaşanabilecek sorunlar ile hatalar başvuru yapamamanıza neden olabilir.

0,5 KURALI LİSE-ÖN LİSANS KPSS 'DE DE OLACAK

DGS 'de KPSS Lisans sınavında birçok adayın sınavının geçersiz sayılmasına neden olan 0,5 net kuralı Kasım ayında yapılacak olan Ön lisans sınavı için de geçerli olacak. ÖSYM 'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

KPSS HABERLERİNDEN, MEMUR-PERSONEL, ASKER VE POLİS ALIM İLANLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara