KPSS Önlisans Başvuru Ekranı Açıldı-İşte Başvuru Şekli ve Ücreti

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2018 yılı KPSS Ön Lisans başvurularının başladığına yer verildi.

KPSS Önlisans Başvuru Ekranı Açıldı-İşte Başvuru Şekli ve Ücreti

ÖSYM 'den beklenen son dakika açıklaması geldi.

ÖsYM resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruda KPS ön lisans başvurularının başladığına yer verildi.

Yayımlanan duyuru şu şekilde;

"Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar” hükümleri kapsamında 2018-KPSS Ön Lisans Sınavı, 4 Kasım 2018 tarihinde ön lisans düzeyinde yapılacaktır. Sınava başvuru işlemleri, 28 Ağustos 2018 - 12 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır.

Adaylar, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS ÖnLisans Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

Sınava başvuracak adayların, Ek’te yer alan Başvuru Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İNTERNETTEN BAŞVURU

KPSS ön lisans için başvuru yapacak adaylar, önce ais.osym.gov.tr adresine gidecek ve burada T.C. kimlik numaraları ile şifrelerini girerek sistemi açacaklar. Açılan sistemde başvuru sürecindekiler kısmından ön başvuru yapılacak. Ancak bilgileri güncel olmayan adaylar kendilerine en yakın okula giderek müracaatını yapacak.

BAŞVURU ÜCRETİ

Yayımlanan başvuru kılavuzunda, başvuru ücretinin 60 TL olduğuna yer verildi. İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar 60 TL başvuru ücretini yatıracak ve başvurusunu tamamlayacak.

Kamubulteni.com | Ankara