İşte KPSS Ortaöğretim Soru Sayısı, Sınav Süresi ve Sınav Bitiş Saati

2018 Ortaöğretim KPSS sınavı iç,in geri sayım sona eriyor. 7 Ekim günü Türkiye genelinde lise KPSS'si tek oturum şeklinde yapılacak. Peki sınav kaçta başlayacak? KPSS kaç dakika sürecek?

İşte KPSS Ortaöğretim Soru Sayısı, Sınav Süresi ve Sınav Bitiş Saati

2018 lise KPSS için geri sayım sona eriyor.

KPSS lise sınavına girecek adaylar ile ailelerini byük bir heyecan sardı. 7 Ekim Pazar günü saat 10.15 'te başlayacak olan sınava 3.5 milyondan fazla aday katılacak. Kamu Personeli olabilmek için sınava girecek adaylar, geçerli bir puan alarak bu puanla önümüzdeki dönemlerde yapılacak memur alımlarına başvuru yapmayı düşünüyor.

2020 yılına kadar yapılacak kamu personeli alım ilanlarına başvuru yapmak için gerekli puanı alacak adaylar, internet üzerinde sınavın saat kaçta başlayıp kaçta biteceğini, sınavın kaç dakika süreceğini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak ortaöğretim KPSS 'ye girecek adaylar için bu haberimizi kaleme aldık.

SINAV DUASI

KPSS 'ye girecek adaylar ile aileleri, sınav duasını araştırmaya başladı. Sınav öncesi ve sınav sırasında okunacak duaları araştıran adaylar için haberimizi bugün yazdık. Sınav dualasına gitmek için TIKLAYIN

SINAV KAÇ SORU?

Genel Yetenek testinde adaylara 60 soru yönlendirilecek. Adaylara bu testte Türkçe 'den 30, Matematik-Geometri 'den 30 'ar soru yönlendirilecek.

Genel Kültür testinde 27 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık, 6 güncel konulardan soru yönlendirilir. Sınavda çıkabilecek güncel sorular için TIKLAYIN

SINAV KAÇ DAKİKA?

Lise KPSS 'sinde adaylara 120 soru için 120 dakika süre tanınacak. Saatler 10.15 'i gösterdiğinde başlayacak olan sınav saatler 12.15 'i gösterdiğinde sna erecek. 

SINAV SONRASI ADAYLAR KAMUBULTENİ.COM 'DA

Lise KPSS sonrası soru ve cevaplar, aday yprumları ve tüm değerlendirmeler Kamubulteni.com 'da olacak. Lise KPSS haberlerinden anlık haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER