50-60-70-80 Ön Lisans KPSS ile Memur Alımı Yapacak Kurumlar

2018 KPSS Ön Lisans sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar bu puanlarla hangi memur alımlarına başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı.

50-60-70-80 Ön Lisans KPSS ile Memur Alımı Yapacak Kurumlar

Ön lisans KPSS'den düşük puan alan adaylar hangi memur alımlarına başvuru yapabilir?

2018 Ön lisans KPSS sonuçları bugün açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından geçerli bir puan alan adaylar bu puan ile hangi memur alımlarına başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak Ön Lisans KPSS ile başvuru yapabileceğiniz memur alımlarını, alım yapan kurumları ve kadroları haberimizde yazdık.

50 ile 60 arasında KPSS puanı alan adaylar, ön lisans mezunu adaylar, belediye yönetmelik değişikliği ile düz memur alımlarını ve zabıta memuru alımlarına başvurabilir. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var.

Bunun yanı sıra öğretmenevleri, polisevleri, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı , üniversitele 60-70 kpss ile memur alımı yapmaktadır. 

70 üstü alan adaylar ise Adalet Bakanlığı, CTE ve Belediyelerin memur alımlarına başvuru yapabilir ve bu kurumlarda memur olabilirler. Bu kurumların yanı sıra Bakanlıklar, DSİ, TCDD, Danıştay, Yargıtay, Cumhurbaşkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı,  polisevleri, öğretmenevleri, Emniyet Genel Müdürlüğü sivil memur alımlarına ve POMEM polis alımına başvuru yapabilir.  MSB astsubay alımları da 60 KPSS puanı ile yapılmaktadır.

Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, polis, astsubay, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru

ÖN LİSANS KPSS İLE MEMUR ALIMI İLANLARI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara