2018 KPSS Ön Lisans Öncesi Adaylara 3 Önemli Uyarı

2018 Ön Lisans KPSS öncesi Kamubulteni.com 'dan adaylara 3 önemli son dakika uyarısı geldi. Sınav öncesi adayların okumaları gereken uyarılar şu şekilde;

2018 KPSS Ön Lisans Öncesi Adaylara 3 Önemli Uyarı

Ön Lisans KPSS yarın Türkiye genelinde yapılacak.

Sınava saatler kala adaylar hazırlıklarını tammaladı ve sınav saatini beklemeye başladı. Sınava girecek adaylar için son dakika uyarıları haberimizde..

Kamubulteni.com olarak ön lisans KPSS'ye girecek adaylara bir iki uyarımız olacak. 4 Kasım Pazar 2018 günü saat 10,15 'te başlayacak sınav ile ilgili son uyarılar şu şekilde;

15 DAKİKA KURALI

Ön Lisans KPSS saatler 10,15 'i gösterdiğinde başlayacak. Adayların sınava girmeleri için 10,00 'a kadar sınav salonlarına girmiş olması gerekmektedir. Binalara 10,00 'dan sonra kimse alınmayacak. Bu nedenle 10 'dan önce sınav salonlarında hazır bulunmanız gerekmektedir.

0,5 KURALI

Son dönemlerde merkezi sınavlarda yeni bir sisteme geçildi. Lisans ve Ortaöğretim KPSS ile DGS 'de uygulanan 0,5 kuralı Ön Lisans KPSS'de de olacak. Adayların puanlarının hesaplanması için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerindne en az 0,5 'er net yapması gerekmektedir. Bir testte 60 'da 60 yapsanız bile diğer testte 0,5'in altında netiniz varsa puanınız hesaplanmaz. Bu nedenle adayların Genel Kültür ile Genel Yetenek testlerinde en az 0,5 'er net yapması gerekmektedir. 

ÖSYM'den konu ile ilgili yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

BELGELER

Adaylar yanında kimlik ve sınav giriş belgeis ile sadece sınav salonlarına alınacak. Sınav giriş belgenizi bugün muhakkak çıkarın. Pazar sabah saatlerinde giriş belgenizi çıkarmaya yetişemeyebilirsiniz.

SINAV SONRASI ADAYLAR KAMUBULTENİ.COM 'DA

Sınav sona erİince sınav soruları, cevapları ve aday yorumları Kamubulteni.com 'da olacak. Siz de mobil uygulamamızı indirin ve KPSS haberlerinden ilk siz haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA