Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 10 bin 551 Personel Alımı Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı 10 bin 551 sözleşmeli personel alımı için Maliye Bakanlığı ve DPB'ye ihtiyaç bildiriminde bulunulduğunu açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çok ama çok uzun süredir personel alımı müjdesi bekleyen adayları sevindirecek bir gelişme mi, yoksa daha fazla bekleyeceklerini mi gösteriyor bilinmez. Detaylar haberimizde.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 10 bin 551 Personel Alımı Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 10 bin 551 Personel Alımı Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel alımı konusunu tekrar gündeme getirdi. Daha önce de TBMM'de konuyla ilgili defalarca konuşma yapan Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanlığı'na personel alımı sürecine ilişkin yazılı soru önergesi sundu. Bakanlık tarafından CHP'li vekile verilen cevapta, Bakanlığın personel ihtiyaçlarının ÖSYM tarafından karşılandığına dikkat çekilerek, 10 bin 551 sözleşmeli personel ataması için DPB ve Maliye Bakanlığı'na talepte bulunulduğu belirtildi.  Bilindiği gibi daha önceki Tarım ve Orman Bakanı Fakıbaba'da 10 bin 500 personel alımı yapılacağını söylemiş, fakat geçen süreye rağmen alımlarla ilgili somut adım atılmamıştı. Memurlar.net isimli internet sayfasında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel alımına ilişkin 'Ancak bu cevap şekli daha önceki Bakanların da (Örneğin Fakıbaba) başvurduğu bir yöntem olup, klasik olarak diğer sorumluluğu diğer kurumların üzerine bırakan bir takvim olarak algılanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha önceki açıklamalarında, norm kadro çalışmaları sonuçlandıktan sonra açıklama yapacaklarını belirtmişti. Acaba bu çalışmanın bitip bitmediğine ilişkin olarak hiçbir şey denilmemiştir.' yorumu yer alıyor. Konuyla ilgili daha önce kamu bülteni olarak biz de defalarca haber yapmıştık. Fakat bu kadar çağrıya rağmen net bir açıklama yapılmış değil.

İLGİLİ KISIM KAYNAĞI: https://www.memurlar.net/haber/808632/tarim-bakani-10-bin-551-sozlesmeli-atama-talep-ettik.html

MECLİSTE DE GÜNDEME GELMİŞTİ - PERSONEL TALEPLERİ YENİ BİR GELİŞME DEĞİL...

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'nın 10 bin 550 personel alımı konusunda verdiği sözü TBMM Genel Kurulu'nda tekar hatırlattı. Bir önceki Tarım Bakanı Fakıbaba'nın 10 bin 550 mühendis ve veteriner hekimi için talepte bulunduğunu hatırlatan Güzelmansur, hükümetin ve bakanlığın atama bekleyen gençlerin sesini duyarak bu talebi yanıtsız bırakmaması gerektiğini söyledi. Yılbaşı öncesi atama bekleyen mühendislere ve personel ihtiyacı olan tüm bakanlıklara hükümet tarafından müjdeli haberin bir an önce verilmesi çağrısında bulunan Güzelmansur, "ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyonu aştı. Bunların 150 bini ise mimar ve mühendisten oluşuyor. Ülkemizdeki ekonomik kriz nedeniyle özel sektörde istihdam olanakları daraldı. Dolayısıyla bu gençlerin tek umudu kamuda kendilerine verilen atama sözlerinin tutulması. Önceki Gıda, Tarım Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba Bakanlığına 10.550 mühendis ve veteriner alımı için geçtiğimiz yıl -Mayıs ve Şubat 2018- kadro talebinde bulundu. Bu talebe neden sessiz kalıyorsunuz, neden cevap vermiyorsunuz? Sayın Bakan, gelin, Hükûmetinizin bu atama sözünü tutun hem Tarım Bakanlığının personel ihtiyacını karşılamış olun hem de işsiz mühendisleri işe kavuşturun. Yılbaşı öncesi atama bekleyen mühendislere ve personel ihtiyacı olan tüm bakanlıklara bu müjdeyi verin." dedi.

kamubülteni youtube

MAYIS 2018'DE FAKIBABA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 10 bin 551 personel alımı yapacağı müjdesinin bir önceki Tarım Bakanı Fakıbaba tarafından verildiğini, fakat ilerleyen süreçte bu alımlarla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığını hatırlatarak, alımların yapılıp yapılmayacağını sordu. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye çağrıda bulunan Başevirgen, daha önceki Bakan tarafından verilen sözlerin Bakanlık ve iktidar için hala bağlayıcı olduğunu söyledi. Başevirgen, "Mayıs 2018'de dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba, ziraat mühendisi, veteriner hekim, teknisyen, tekniker ve gıda mühendisleri istihdam için 10.551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlarla yazışmaların başlatıldığı müjdesini vermiş, "Bir şey söylüyorsam doğrudur." diyerek alımların gerçekleşeceğine yönelik umut yaratmış ve atama bekleyenleri sevindirmiştir. Bugün itibarıyla Bakanlığa herhangi bir adım olmadığı gibi konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmamaktadır. Şubat ve mayıs aylarında Maliye Bakanlığından ikinci kez kadro talep edilmiş ancak Maliye Bakanlığından Tarım Bakanlığına bu konuyla ilgili bir geri dönüşün olup olmadığı açıklanmamıştır. Bu atamalar yapılacak mıdır, yoksa görevi sona ermiş bir Bakanın vaatleri hükmünü yitirmiş midir? İstihdam politikaları bakanların inisiyatifinde değildir, dolayısıyla AKP hükûmetinin bir önceki dönem verdiği sözler mevcut Bakanlık ve iktidar için hâlâ bağlayıcıdır." ifadelerini kullandı.

SORU ÖNERGELERİNE PERSONEL EKSİKLİĞİNDEN Mİ YANIT VERİLEMİYOR?

 İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri esnasında partisi adına söz aldı. Burada 2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel eksikliğine yönelik yaptığı açıklamaları hatırlatan İYİ Partili Yokuş, muhalefet milletvekilleri tarafından verilen soru önergelerine bakanlık tarafından cevap verilmemesine 'Personel eksikliğinden dolayı veremiyorsunuz galiba' şeklinde çıkış yaptı. Tarım Bakanlığı'na çeşitli konularla ilgili defalarca soru önergesi verdiğini söyleyen Fahrettin Yokuş, "Şimdi, Sayın Tarım ve Orman Bakanına soruyorum: Sayın Bakanım, size 14 Ağustos 2018, 26 Ağustos 2018, 28 Ağustos 2018 tarihlerinde 3 soru önergesi verdim, Allah aşkına niye cevap vermiyorsun? Yani sen niye cevap vermiyorsun? Şöyle sorayım sana. Yani ben kırk yıllık devlet memuruyum, hep bunu söylüyorum, devletin nasıl işlediğini bilirim. Hatta hızımı alamadım, bir de dilekçe verdim, resmî dilekçe, yazışma. Ne zaman? Onu da onuncu ayda verdim, dedim ki: "Beyşehir Gölü'nün 2014 yılındaki su tahliliyle ilgili elinizde bir rapor var, kirlilik raporu, onu bana lütfen veriniz." Hâlâ vereceksiniz. Sayın Bakanım, biliyorum, işlerin çok zor. Zaten eski bakan da "Ya, bizim kadro eksikliğimiz var." demişti 2017 yılında, bütçe konuşmalarında. Herhâlde eleman eksikliğinden milletin vekilinin yazılarına cevap verecek bir adam bulamıyorsun. Ama eğer siz milleti aldatmıyorsanız ben adımı değiştiririm. Hani Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni dönemde daha itibarlı olacaktı, vekilleri daha çok söz sahibi olacaktı, itibarı daha çoğaltılacaktı, nasıl cevap vermezsiniz siz, nasıl cevap vermezsiniz? Hangi düzen bu, hangi düzen? Korku cumhuriyeti, adı korku cumhuriyeti." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA