Tarım ve Orman Bakanlığı 10 Bin 550 Personel Alımı Tekrar TBMM Gündeminde

Hatay Milletvekili Güzelmansur, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan personel alımı müjdesi bekleyen mühendis ve veteriner hekimlerin sesi oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 10 Bin 550 Personel Alımı Tekrar TBMM Gündeminde

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'nın 10 bin 550 personel alımı konusunda verdiği sözü TBMM Genel Kurulu'nda tekar hatırlattı. Bir önceki Tarım Bakanı Fakıbaba'nın 10 bin 550 mühendis ve veteriner hekimi için talepte bulunduğunu hatırlatan Güzelmansur, hükümetin ve bakanlığın atama bekleyen gençlerin sesini duyarak bu talebi yanıtsız bırakmaması gerektiğini söyledi.

Yılbaşı öncesi atama bekleyen mühendislere ve personel ihtiyacı olan tüm bakanlıklara hükümet tarafından müjdeli haberin bir an önce verilmesi çağrısında bulunan Güzelmansur, "ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyonu aştı. Bunların 150 bini ise mimar ve mühendisten oluşuyor. Ülkemizdeki ekonomik kriz nedeniyle özel sektörde istihdam olanakları daraldı. Dolayısıyla bu gençlerin tek umudu kamuda kendilerine verilen atama sözlerinin tutulması. Önceki Gıda, Tarım Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba Bakanlığına 10.550 mühendis ve veteriner alımı için geçtiğimiz yıl -Mayıs ve Şubat 2018- kadro talebinde bulundu. Bu talebe neden sessiz kalıyorsunuz, neden cevap vermiyorsunuz? Sayın Bakan, gelin, Hükûmetinizin bu atama sözünü tutun hem Tarım Bakanlığının personel ihtiyacını karşılamış olun hem de işsiz mühendisleri işe kavuşturun. Yılbaşı öncesi atama bekleyen mühendislere ve personel ihtiyacı olan tüm bakanlıklara bu müjdeyi verin." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA