Tarım Bakanlığı 10 Bin 551 Personel Alımıyla İlgili Soru Önergesi : Verilen Sözler Neden Tutulmadı

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımı duyuruları art arda gelirken, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aylardır beklenen personel alımı açıklamaları bir türlü gelmiyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye 10 bin 551 personel alımını hatırlatarak, bu alımların yapılıp yapılmayacağını sordu.

Tarım Bakanlığı 10 Bin 551 Personel Alımıyla İlgili Soru Önergesi : Verilen Sözler Neden Tutulmadı

Tarım Bakanlığı 10 Bin 551 Personel Alımıyla İlgili Bakana Soru : Verilen Sözler Neden Tutulmadı

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımı duyuruları art arda gelirken, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aylardır beklenen personel alımı açıklamaları bir türlü gelmiyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye 10 bin 551 personel alımını hatırlatarak, bu alımların yapılıp yapılmayacağını sordu. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanlığı personel alımlarını gündeme getirmiştik. Kısa süre sonra da Sn. Bakan Pakdemirli, alımların 10 bin 551 şeklinde olmayacağı şeklinde değerlendirmelerde bulunmuş, seçimden önce de alım beklenilmemesi gerektiğini söylemişti.

İhtiyaç halinde 50 bin personel alımının da yapılabileceğini, fakat yeni sistemle iki bakanlığın birleştiğini norm kadro çalışmalarının henüz tamamlanmadığını belirten Tarım ve Orman Bakanı, 'Bizim iki bakanlığımız birleşti, şu an 152 bin kişiyiz, buna 10 bin, 20 bin, 50 bin eklenebilir mi? İhtiyaç varsa eklenebilir. Şu an bizim çalışmalarımız bitmiş değil. Norm çalışmalarımız biter bitmez, biz ihtiyaç varsa, bunu tabi ki bizle değil, sn. Hazine ve Maliye bakanımızla görüşürüz, izin çıkarsa bu çalışmaları yaparız. Seçim öncesinde bakanlığımızın böyle bir gündemi yok. Norm kadro çalışmalarımız biter bitmez, bu konuyla ilgili çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bazı alanlarımızda ihtiyaç var, bir kaç yerde ihtiyaç var gözüküyor. Gerekli atamalar yapılır.' demişti.

YENİ DUYURULARI VE HABERLERİ KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA VE ÜCRETSİZ İNDİR!

YLİN CESUR

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ise atamalarla ilgili, 'Her yıl mezun olanlarla birlikte ülkemizde işsiz Ziraat-Gıda-Su Ürünleri mühendisleri ordusu 150 bine ulaştı! Atama sözlerini neden tutmadıklarını Tarım Bakanı’mıza sordum!' şeklinde bir paylaşım yaparak, TBMM'ye sunduğu soru önergesinin metnini paylaştı.