SGK 14 Bin Lira Maaşla Kamuya Personel Alımı Yapıyor Bakın KPSS Şartı Kaç

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kamuya personel alımı gerçekleştirilecek.

SGK 14 Bin Lira Maaşla Kamuya Personel Alımı Yapıyor Bakın KPSS Şartı Kaç

SGK tarafından ortalama 14 bin lira maaşla kamuya 45 personel alımı gerçekleştirilecek. İki farklı branşta yapılacak alımlar için başvurular devam ediyor. Başvurular lisans mezunu adaylara yönelik olurken başvuru için KPSS B grubu P3 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

SGK tarafından programcı kadrosu için 34 personel alımı gerçekleştirilecek, çözümleyici kadrosu için ise toplamda 11 personel alımı gerçekleştirilecek. Personellerin maaş tablosu aşağıda belirtilmiştir.

Yerleştirme işleminde KPSS puanı ile sözlü sınav notunun ortalaması alınıp yerleştirme o şekilde yapılacaktır. Her bir kadro için KPSS puan sıralamasına göre alınacak personel sayısının 3 katı katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Alım Yapılacak Kadroların Özel Şartları ve Maaş Tablosu

Başvuru Genel Şartları

1-657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip bulunmak.

2-Başvuru tarihi itibariyle SGK’dan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

3- Geçerlilik süresi devam eden (KPSS) (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

4- Son başvuru tarihi itibarıyla YDS/e-YDS’den asgari (D) düzeyinde puan almış olmak (Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin eşdeğerlikleri ve geçerlilik süresi ile ilgili ÖSYM’nin 06.04.2021 tarihli “Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Dökümanı” esas alınacaktır.) ya da dil yeterliği bakımından bunlara denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak veya yurtiçi/yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak (Bu şekilde başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “D” olarak kabul edilecektir) veya YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak.

5- Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi sebebiyle kurumlarca sözleşmesinin feshedilmemiş olmak veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmemiş olmak.

6- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 11.Kasım 2022 – 25 Kasım 2022 tarihleri arasında (Saat 23:59) kadar E-Devlet Kapısı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu/Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Sözlü sınav notu ile KPSS Puanı toplamının ortalaması en az 70 olanlar başarılı sayılacak ve en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon kadar yerleştirme yapılacaktır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /