Savunma Sanayii Başkanlığı Memur Alımı Başvuru Şartları ve Tarihleri

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na devlet memuru alımı için başvuru şartları netleşti. Memur alımı başvuruları nereden, nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? sorularının yanıtı ve SSB personel alımıyla ilgili tüm detaylar kamu personeli alımı haberlerinin merkezi kamu bülteni adresinde.

Savunma Sanayii Başkanlığı Memur Alımı Başvuru Şartları ve Tarihleri

Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın uzman yardımcısı alımı için gerçekleştireceği sınava başvuru işlemleri 1 Şubat'ta başlıyor. Peki SSB Personel alımı için gerçekleştirecek sınavlara kimler , nasıl başvuru yapabilir? Başvuru tarihleri, şartları ve sınav süreci netleşti mi? Cumhurbaşkanlığı'na KHK ile geçtiğimiz aylarda bağlanan Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Uzman Yardımcısı alımı yapacağına dair duyuru Resmi Gazete, Devlet Personel Başkanlığı ve kurumun resmi internet sitesinde yayımlanmış, ilgili duyuruda alım için başvuru yapacak adayların KPSS ve YDS şartlarının yanı sıra mezuniyet ve başvuru genel şartlarına da uyması gerektiği belirtilmişti. Sınav başvuruları 1-15 Şubat 2019 tarihleri arasında www.ssb.gov.tr adresi üzerinden online olarak yapılabilecek. Başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki sınav başvuru şartlarının tamamını taşıması gerekli.

Sınav başvuru şartları:

(1) Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların;

1) 657 saydı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlan taşımaları,

2) Eıı az dört yıllık lisans eğitimi vereıı siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin yukarıda belirtilen öğrenim bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlanılın ilgili bölümlerinden mezıııı olmaları,

3) Sınavın yapıldığı yılııı Ocak ayının birinci güııü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1984 ve dalıa sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmaları,

4) 2017 ve 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Smavıııdan KPSS P1 puan tinimden 85 (seksen beş) ve üzeri puan almış olmaları.

5) Son müracaat tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce alanında en az 80 (seksen) puana veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından bııııa denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bııhuıan başka bir puana sahip olmaları,

6) Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgilerinin bulımmaması, askerlik çağma gelmemiş bulunmaları veya askerlik çağma gelmişler ise muvazzaf askerlik hizmetini yapnuş yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmaları.

7) Görevlerini devamlı yapmalarına engel olabilecek akıl hastalıklarının bulunmaması gerekmektedir.


ÖĞRENİM

BÖLÜMÜ

KONTENJAN

SÖZLÜ SINAVA ÇAĞIRALACAK ADAY SAYISI

KPSS ŞARTI

YDS ŞARTI

İşletme/ iktisat

4

16

KPSS P1 puan tülünden eıı az 85 puan

İngilizce alaımıda en az B seviyesi

(en az 80 puan)

TOPLAM

4

16

BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARDAN TALEP EDİLEN BELGELER

1) Özgeçmiş (Adı, soyadı, öğrenim safahatı (lise, lisans, yüksek lisans vb. öğrenim yılları ifade edilecektir.), aile durumu, varsa iş tecrübesi, sahip olduğu sertifikaları, hobileri gibi bilgileri içerecek şekilde düzenlenmiş olarak).

2) Son 6 aya ait 4,5x6 ebadında vesikalık fotoğraf.

3) Diploma veya mezuniyet belgesinin veya yuridışında eğitim görenler için Yükseköğretim Kumlu denklik belgesinin aslını veya noter onaylı örneğini,

4) Uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından YDS seviyesine denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen puanla başvuruda bulunulması halinde ilgili belge.

(2) Eksik belge, bilgi ve koşulları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak ve bu adaylar sınava çağrılmayacaktır.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA