Sağlık Bakanlığı'na Memur Alımı (KPSS A) için Başvurularda Sona Geliniyor

Sağlık Bakanlığı Uzman Yardımcılığı giriş sınavı için 15 Ocak'ta başlayan başvuru işlemleri 27 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 18.00 itibariyle son bulacak.

Sağlık Bakanlığı'na Memur Alımı (KPSS A) için Başvurularda Sona Geliniyor

Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından yapılan açıklamada 24 kişilik sağlık uzman yardımcılığı giriş sınavına başvuru yapmak isteyen adayların KPSS'ye girmiş olması gerektiği belirtilirken ;"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ekteki tablolarda sıralanan bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak, ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) ekteki ilan tablolarında her bir grup için belirtilen puan türünde asgarî 70 puan almış olmak,Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1985 ve daha sonra doğmuş olanlar), şartları aranır." şartlarının da yerine getirilmesi gerektiği bildirildi.

Sınav başvurularının  http://www.yhgm.saglik.gov.tr/ adresinden yapılacağına dikkat çekilen resmi duyuruda başvuru esnasında adaylardan 2 adet vesikalık fotğraf, öğrenim belgesi, KPSS sonuç belgesi gibi belgelerin de talep edileceği, bu belgelerin de online başvurunun ardından en geç 30 Ocak'a kadar “T.C. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. 6001. Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresine teslim edilmesi gerektiği bildirildi.

Başvuru sürecine dair diğer detaylara göz atmak için TIKLAYIN.pdf