Sağlık Bakanlığı'nın 12 Bin Sözleşmeli Personel Alımı Tercihleri 21 Ağustos'ta Sona Erecek

Sağlık Bakanlığı'nın KPSS 2019/4 ile 12 bin sözleşmeli personel alımı için 7 Ağustos 2019 tarihinde başlayan tercih süreci, 21 Ağustos saat 23.59 itibariyle sona erecek. Tercih ücretini yatırmayan adayların işlemleri geçersiz sayılacak.

Sağlık Bakanlığı'nın 12 Bin Sözleşmeli Personel Alımı Tercihleri 21 Ağustos'ta Sona Erecek

Sağlık Bakanlığı'nın 12 Bin Sözleşmeli Personel Alımı Tercihleri 21 Ağustos'ta Sona Erecek

Sağlık Bakanlığı'nın KPSS 2019/4 ile 12 bin sözleşmeli personel alımı için 7 Ağustos 2019 tarihinde başlayan tercih süreci, 21 Ağustos saat 23.59 itibariyle sona erecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda, adayların tercih işlemlerini ais.osym.gov.tr adresinden ÖSYM şifreleriyle yapabileceğine dikkat çekilirken, tercih öncesi kılavuzun mutlaka okunması gerektiğine vurgu yapılmıştı.

Binlerce sağlık personelinin aylardır beklediği duyurunun gelmesiyle birlikte kontenjan dağılımı eleştirilere konu olurken, tercih ücretiyle ilgili de sosyal medya üzerinden çeşitli kampanyalar başaltıldı.

TERCİH ÜCRETİ ÖDEMELERİNE DİKKAT

Adayların 20 TL'lik yerleştirme ücretini yatırmamaları halinde atama işlemlerinin yapılmayacağına yer verilen kılavuzda, "Yerleştirme ücreti 20,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır. Yurt dışındaki adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır." ifadeleri yer aldı.