Sağlık Bakanlığı'na 85 Bin Yardımcı Personel Alımında Yaş Şartı Esnetilecek Mi?

Sağlık Bakanlığına 85 bin yardımcı personel alımı için adaylar adayları heyecanla bekliyor. Sağlık Bakanlığı’na 85 bin personel atamasında adayları özellikle de yaş koşulunun esnetilmesini talep ediyor. İşte ayrıntıların bulunduğu haberimiz ve çoktan fazlası...

Sağlık Bakanlığı'na 85 Bin Yardımcı Personel Alımında Yaş Şartı Esnetilecek Mi?

85 Bin Personel Alımı Resmi Açıklamaları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce konuyla alakalı müjdeyi vermişti. 22 Ağustos tarihinde müjdesi verilen ve sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da rekor sayede personel alımı müjdesi akabinde yüz binlerce kamu personeli adayının gözü, ilanlara çevrildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Personelleri Alımı İle İlgili Yaptığı Açıklamada;
“Sağlık kuruluşlarındaki uzman hekimlerin hastaları daha fazla vakit ayırabilmeleri ve daha kaliteli hizmet sunabilmeleri amacıyla 85 bin yardımcı personel kadrosu açtık.”
Dedi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şunları Söylemişti;
“Sağlıkta beyaz reforma destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın.”

Sağlık Bakanlığı Yardımcı Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

Sağlık Bakanlığında atama bekleyen yardımcı personel kadroları açısından adaylar 85 bin personel atama kadrolarının ve ilan detaylarının yayınlanmasına odaklandı. Eylül ayı itibariyle sürecin başlatılması ise adaylar arasındaki en büyük beklenti oluyor.

Personel Alımlarında Yaş Şartı Esnetilecek Mi?

Sağlık Bakanlığı atamasında adayların gerek sürecin fazla vakit kaybı olmadan başlatılmasını talep ederken, diğer taraftan da başvurularda yaş koşulunun esnetilmesi ile genel olarak 30 ya da 35 olan sınırın bu atamada uygulanmamasını talep ediyor. Yaş sınırının 40 dahi olmaması yönünde bir beklenti oluştu.