Sağlık Bakanlığı KPSS Şartsız En Az Lise Mezunu Güvenlik Görevlisi Alımı Kurası 15 Ocak'ta Çekilecek

Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 sürekli işçi alımı için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Bakanlığın güvenlik görevlisi alımı için kura işlemi 15 Ocak'ta Ankara'da gerçekleşecek.

Sağlık Bakanlığı KPSS Şartsız En Az Lise Mezunu Güvenlik Görevlisi Alımı Kurası 15 Ocak'ta Çekilecek

Sağlık Bakanlığı KPSS Şartsız En Az Lise Mezunu Güvenlik Görevlisi Alımı Kurası 15 Ocak'ta Çekilecek

Sağlık Bakanlığı'nın bir çok il ve ilçe için gerçekleştireceği KPSS şartsız en az lise mezunu güvenlik görevlisi alımı için başvuru yapan adaylar kura sonuçları için bekleyişe konuldu. İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen başvurular sonucunda , kuraya girmeye hak kazanan şartları taşıyan adaylar 15 Ocak'ta kura heyecanı yaşayacak. Kura çekimi 15 Ocak'ta Ankara'da 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Sonuçlar Sağlık Bakanlığı'nın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasında yer alacak.

Başvuru Şartları Nelerdi? 

  • ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ BİRİNDEN VEYA ÖNLİSANS PROGRAMLARININ BİRİNDEN VEYA LİSANS BÖLÜMLERİNİN BİRİNDEN MEZUN OLMAK.
  • 1. 5188 SAYILI ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN’UN 14’ÜNCÜ MADDEDE BELİRTİLEN ÖZEL GÜVENLİK TEMEL EĞİTİMİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAMIŞ OLMAK. ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTINA SAHİP OLMAK. (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ GÜVENLİKLE İLGİLİ FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEK OKULLARINDAN MEZUN OLANLARDAN GÜVENLİK TEMEL EĞİTİMİ ŞARTI ARANMAZ.) 2. ENGELLİ VEYA ESKİ HÜKÜMLÜ OLMAMAK.

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK?

Karabük, Karaman , Kars, Kastamonu, Kayseri,  Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir , Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla,  Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Adana, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bingöl , Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum,  Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, İstanbul , Kahramanmaraş, ve Trabzon Sosyalleştirme Bölgelerine güvenlik görevlisi alımı yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'na 6 bin 409 personel alımı için başvuru işlemleri 31 Aralık'ta başlamış, 4 Ocak'ta başvuru işlemleri sona ermişti. Sağlık Bakanlığı kadrolu işçi alımı için başvuru işlemleri İŞKUR müdürlükleri ve internet sitesi üzerinden gerçekleşmişti.

Başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar şu şekildeydi:

  • 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • 36 yaşından gün almamış olmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
  • İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde; a) Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak. b) Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Kamuya personel alımları, İŞKUR üzerinden gerçekleşen personel alımları, özel sektör iş fırsatları ve daha fazlasını yakından takip etmek için Türkiye'nin en büyük memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirmek için TIKLAYIN.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA