Resmi Duyuru Yayımlandı! Kültür Bakanlığı'na 785 Sözleşmeli Kamu Personeli Alınacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatına 785 kişilik sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağına dair resmi duyuru Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yayımlandı.

Resmi Duyuru Yayımlandı! Kültür Bakanlığı'na 785 Sözleşmeli Kamu Personeli Alınacak

Resmi Duyuru Yayımlandı! Kültür Bakanlığı'na 785 Sözleşmeli Kamu Personeli Alınacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatına 785 kişilik sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağına dair resmi duyuru Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yayımlandı.DPB'nin resmi sayfasından yapılan duyuruda, "Bakanlığımız taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım Usul ve Esasları hükümleri çerçevesinde aşağıda unvanı, bölümü, puan türü, yeri ve adedi belirtilen boş pozisyonlara, 2018 yılı KPSS (B) grubu puanı esas alınarak, yapılacak giriş (sözlü) sınav sonucuna göre, toplam 785 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verildiği görülürken, kütüphaneci alımı için 500 kişilik kontenjan ayrıldığı gözlemlendi. İlgili duyuruda kütüphaneci unvanının yanı sıra;  Arkeolog, müze araştırmacısı, mühendis, mimar, şehir plancısı, tekniker, mütercim tercüman unvanları için kontenjan ayrıldığı görüldü. Başvuru yapacak adayların, ilgili unvanlar için belirlenen başvuru özel şartlarının yanı sıra başvuru genel şartlarını da taşıması gerekiyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Buna göre başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar aşağıdaki gibi olacak ;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak. b) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu; Kütüphaneci, Arkeolog, Müze Araştırmacısı, Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı için KPSSP3, Tekniker için KPSSP93, puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak pozisyon unvanları (müze araştırmacısı, mühendis, tekniker pozisyon unvanları için bölümler) itibariyle sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek. Mütercim-Tercüman pozisyon unvanı için 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden, en yüksek puandan başlanarak, yabancı diller itibariyle sıralanması neticesinde, alınacak sözleşmeli personel sayısının beş katı aday arasına girmek. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır. c) Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. 

BAŞVURU SÜRECİ 25 EYLÜL 2019 TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sözleşmeli kamu personeli alımı için başvurular elektronik ortamda 25 Eylül ile 9 Ekim 2019 tarihleri arasında alınacak. Başvuru sürecine dair yapılan resmi bilgilendirmede, "Başvurular elektronik ortamda 25/09/2019 - 09/10/2019 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Bakanlığımız www.kulturturizm.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştireceklerdir. Adayların gerekli işlemleri yapmadan önce sorunla karşılaşmamaları açısından aynı sayfada yayınlanan “Sınav Başvuru Kılavuzunu” incelemeleri gerekmektedir.Sınav başvuruları Sınav Başvuru Sisteminin 25/09/2019 tarihinde açılmasıyla başlayacak ve 09/10/2019 tarihi saat 23:59’da kapanacaktır. Bu tarihten sonra sistem kesinlikle açılmayacak ve elektronik ortamda yapılmayan, posta ya da bizzat veya diğer kişiler aracılığıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır." denildi.

RESMİ DUYURUYA AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDAN ERİŞİM SAĞLANABİLİR.


 2019-11-90-785 Sözleşmeli Alım Duyurusu.pdf

DAHA FAZLA İŞ HABERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR ADAYI SİTESİNİ TAKİP ET, DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞ, BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUN. TIKLA VE KATIL.