Naci Bostancı Açıkladı! 'TBMM Ne Zaman Açılacak?' Sorusu Yanıt Buldu

Yeni askerlik sistemi, şartlı ceza indirimi, 3600 ek gösterge ve diğer meselelerle ilgili milyonlarca insanın beklediği meclis açılışıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. TBMM'nin açılışı, seçim sürecindeki itirazlar nedeniyle 1 hafta ertelendi. TBMM 16 Nisan'da açılacak.

Naci Bostancı Açıkladı! 'TBMM Ne Zaman Açılacak?' Sorusu Yanıt Buldu

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren düzenlemelerin hayata geçeceği süreç başlıyor. Yeni askerlik sistemi, 3600 ek gösterge, şartlı ceza indirimi gibi meselelerin gündeme geleceği TBMM'nin açılış tarihinde değişiklik yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM'nin açılış sürecinin yerel seçimlerdeki itirazlar nedeniyle 1 hafta ertelendiğini söyledi.

MECLİS 16'SINDA AÇILACAK

AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, seçim bölgelerinde yapılan itirazlara ilişkin sürecin devam ettiğini söyleyerek, TBMM'nin açılacağı tarihte değişikliğe gidildiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 16 Nisan 2019 tarihinde açılacağını söyledi. AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı , 'TBMM Ne Zaman Açılacak?' sorularının sıklaşması üzerine, başta İstanbul olmak üzere bazı il ve  ilçelerde yerel seçime ilişkin itiraz sürecinin devam ettiğini, bu gerekçelerle 9 Nisan 2019 tarihinde açılması planlanan TBMM Genel Kurulu'nun 16 Nisan 2019 tarihinde açılacağını söyledi. Naci Bostancı, konuyla ilgili, '"Meclisimiz normalde 9 Nisan'da Salı günü açılacaktı. Bütün partilerin ortak mutabakatıyla bu hafta itirazlar oldu. Milletvekilleri de bu itirazları takip ettiği için, Meclis ayın 16'sında açılacak. Bir hafta daha ertelenmiş oldu.' ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA