MEB, BİLSEM'e Öğretmen Alımı Yapacak-İşte Kontenjan ve Başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 2019 yılı BİLSEM öğretmen seçme ve atama kılavuzuna yer verildi.

MEB, BİLSEM'e Öğretmen Alımı Yapacak-İşte Kontenjan ve Başvuru

Son dakika haberi: BİLSEM 'e öğretmen alımı kılavuzu yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, BİLSEM 'e öğretmen alımı yapılacağına yer verildi. Bugün yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"2019 yılı Bilsem Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu Yayımlandı.

Bakanlığımıza bağlı bilim ve sanat merkezlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik öğretmen alımı yapılacaktır. Başvuru ve başvuruya ait onay süreci 09-16 Ocak 2019 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir. Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dahil 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.
  • Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında kontenjan bulunması.
  • 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek 1: Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’nde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
  • Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Yönetmeliğine göre ,atama takviminde belirtilen atama tarihi esas alındığında zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvuru süreci hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.  Elektronik başvuru formu öğretmenler tarafından doldurulacaktır. Başvuru yapan öğretmenler puan aldıkları Ek 2: Değerlendirme Kriterleri Formu’nda yer alan tüm kriterlere ilişkin belgeleri görevli oldukları okul/ kurum müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu'nu indirmek için TIKLAYIN

Bilim ve sanat merkezlerine alınacak öğretmenlere ait kontenjan listesi için TIKLAYIN"

Kamubulteni.com  | Ankara