Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne Hemşire , Röntgen Teknisyeni, Laborant ve Sağlık Teknikeri Alımı Yapılacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne hemşire, röntgen teknisyeni, laborant ve sağlık teknikeri unvanlarında personel alımı yapılacak.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne Hemşire , Röntgen Teknisyeni, Laborant ve Sağlık Teknikeri Alımı Yapılacak

Bekçi Alımı, Polis Alımı, Son Dakika İş Haberleri Mobil Cihazına Ücretsiz Gelsin İstiyorsan Ücretsiz Uygulamayı İndir. 

Resmi duyuru bugün Resmi Gazete ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi sayfasında yayımlandı.

  1. Duyuruda başvuruların 26 Mayıs ile 4 Haziran tarihleri arasında alınacağı kaydedildi.
  2. Başvurular sadece online alınacak. Başvuru işlemleri ilan.mcbu.edu.tr adresinden yapılacak.
  3. Başvuru yapacak adayların (hemşire, röntgen teknisyeni, laborant ve sağlık teknikeri) unvanlara göre belirlenen özel şartlara ve genel şartlara uyması gerekiyor.

Başvuru genel şartları , özel şartları ve kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi oldu: 

Başvuracak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen aşağıdaki
genel şartlar aranır:

  • T.C. Vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • 657 sayılı Kanun’un 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

ÖZEL ŞARTLAR

  • Başvuracak adayların, başvurduğu nitelik kodunun karşısında yer alan aranılan niteliklerin tamamını taşıyor olması ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • KPSS sınavına girmiş olmak. (Lisans mezunları için 2020 KPSS P3, Önlisans mezunları için 2020 KPSS P93, Ortaöğretim mezunları için 2020 KPSS P94 puanı esas alınacaktır. Adayların KPSS puanının, başvurduğu nitelik kodunda aranan öğrenim şartına uygun olması gerekmektedir.)
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  • Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumun bulunmaması.
  • Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi gereğince, “sözleşmeli olarak istihdam edilenler hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması.

BAŞVURU ESNASINDA TALEP EDİLEN BELGELER

  • Online Başvuru Bilgileri (“ilan.mcbu.edu.tr” web sayfasındaki istenen online başvuru bilgileri (başvurulan nitelik kodu, TC Kimlik No, ad, soyad, telefon no ve KPSS puanı) eksiksiz doldurulacaktır. KPSS Puanı kısmına arasında virgül (,) kullanarak sonuç belgesindeki ilgili puanın tam olarak girilmesi gerekmektedir. Örn: xy,abcde şeklinde) 
  • İş Talep Başvuru Formu (Online başvuru sayfasından ulaşılabilecek başvuru formu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulup ilgili alana yüklenecektir.)
  • Mezuniyet Belgesi (başvurulan nitelik kodunun ilan şartlarında aranan mezuniyet belgesinin barkotlu e-devlet çıktısı veya ilgili alandaki diplomanın bir sureti ilgili alana yüklenecektir.)
  • KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesinin internet çıktısı. (Kontrol kodu olan KPSS sonuç belgesi online başvuru sistemindeki ilgili alana yüklenecektir.)
  • Deneyim Belgesi ve/veya Sertifika (Başvurulan nitelik kodunun aranan niteliklerinde istenen unvanlar için; ilgili deneyim belgesi, kullanıcı belgesi, sertifika vb. belgeler online başvuru sistemindeki “deneyim belgesi” kısmına yüklenecektir. Aranan niteliklerde deneyim, sertifika vb. belge istenmeyen nitelik koduna başvuracak adayların bu alana herhangi bir belge yüklemelerine gerek bulunmamaktadır.)