KPSS Ortaöğretim/Lise, Ön Lisans ve Lisans Yeni Memurluk Tercihleri Ne Zaman 2021

2020 yılının KPSS tercihleri sona erdi sırada 2021 yılının merkezi atamaları var. Geçtiğimiz gün açıklanan tercihlerde atanamayan adaylar, yeni dönem merkezi atamanın ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2021/1 ve 2021/2 KPSS memurluk tercihleri ne zaman? KPSS 3. yerleştirmeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

KPSS Ortaöğretim/Lise, Ön Lisans ve Lisans Yeni Memurluk Tercihleri Ne Zaman 2021

KPSS yeni memurluk tercihleri ne zaman?

ÖSYM Başkanlığı 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 tarihleri arasında memurluk tercihlerini aldı. Tercihlerin tamamlanmasının ardından 450 binden fazla aday tercih sonuçlarını beklemeye başladı. Tercih sonuçları ÖSYM Başkanlığı tarafındna 14 Ocak 2021 Perşembe günü açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercihlerine baktı ancak memurluk kadroları için puanlar çok yüksek kapattı.

100 KPSS İLE HİZMETLİ KADROSUNA

Lise KPSS'de Türkiye birincisi olan aday, 100 KPSS ile hizmetli kadrosuna tercih verdi ve açıklanan tercih sonuçlarına göre 100 tam puanla SİGORTACILIK VE ÖZEL EMEKLİLİK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU 'na hizmetli olarak atandı. 

Lise, ön lisans ve lisans kadrolar için taban puanlar şu şekilde:

YENİ DÖNEM KPSS MEMURLUK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Bu tercihlerde yerleşemeyen adaylar yeni dönem memurluk tercihlerinin ne zaman yapılacağını , ne zaman memur alımı olacağını araştırmaya başladı. Biz de kamu bülteni olarak adayları bilgilendirmek için yazımızı yazdık.

2021 yılı memurluk atama tercihlerinin ilkinin Temmuz ayında, ikincisinin ise Aralık ayında yapılması bekleniyor. Tercih tarihleri Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak. Açıklama geldiğinde , KPSS memurluk tercihleri başladığında haberdar olmak için TIKLAYIN